VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Ajánlattételi felhívás a parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtására

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága várja azon vállalkozók (egyéni vállalkozó, őstermelő, családi gazdálkodó, gazdasági társaság, egyéb szervezetek) jelentkezését, akik vállalkozási szerződés alapján el tudják látni az Igazgatóság által 2013. évben, a parlagfű ellen elrendelt közérdekű védekezési feladatokat. A feladat elvégzésének jogszabályi alapja az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. Törvény 50.§-a, illetve a parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának, valamint az állami, illetve a közérdekű védekezés költségei megállapításának és igénylésének részletes szabályairól szóló 221/2008. (VIII. 30.) Korm. rendelet.

Bővebben...

Tisztelt Állampolgárok!

Mint azt Önök is személyesen, elmondásokból, médiából tudhatják, a lakókörnyezetükben jelentősen megerősödött és folyamatosan jelen van az illegális migráció. Az elmúlt év végétől a folyamat tovább erősödött, korábban meg nem jelent állampolgársági kategóriákba tartozók kísérlik meg illegálisan átlépni Magyarország és a schengeni övezet határát.

Bővebben...

Bővül a SZÉP Kártya felhasználási köre

Július 1-től már nem csak szálláshely-szolgáltatásért, hanem gyógyfürdő- és strandbelépőért is lehet a SZÉP Kártya mindhárom zsebéről fizetni. A változtatások eredményeképp a kártya szálláshelyi felhasználása is rugalmasabb lett, illetve új szolgáltatásként a szabadidős sportrendezvények nevezési díja is belekerült a SZÉP Kártyával fizethető körbe. A kártya kibocsátását és felhasználását szabályozó kormányrendelet módosításáról a Kormány május 29-i ülésén döntött.

Bővebben...

FELHÍVÁS! TISZTELT DOMASZÉKI GAZDATÁRSAK!

A mi lakóhelyünkön is beindítjuk a a háztáji programot, tájékoztatásul figyelmesen olvassátok el a felhívást. A VM Háztáji programjának gyakorlati rész ez év márciusában indult az alapadatokat felmérő levél kiküldésével. 850 település jelentkezett a programba. Többféle programot tervezünk (kertészkedés állattartás).
Először (most) burgonya vetőgumót osztunk; a nemesítők szerint ezt 15-20 éven keresztül is vissza lehet vetni, azaz a saját termésből el lehet tenni következő tavaszra vetőgumónak. A bolti vetőgumó drága, a saját termelésű szinte ingyen van. Aki átveszi, vállalnia kell, hogy saját részre félretesz annyit, hogy vetni tudjon, és még félretesz ugyanennyit, amennyit kapott, és azt beadja a háztáji programba, hogy abból más (szomszéd, szomszéd település) is kaphasson. Mindenkinek névvel címmel kell átvenni és később ez alapján a nemzeti Agrárgazdasági Kamara tanácsadói esetenként megnézik, hogy rendeben van e a vetés, a kert.

Bővebben...

Tovább egyszerűsödnek és rövidülnek a hatósági eljárások

Elfogadta az Országgyűlés a kormány által benyújtott, az elektronikus ügyintézéssel és a közigazgatási hatósági eljárással (Ket.) kapcsolatos törvénymódosító csomagot. A kormány kezdettől fogva elkötelezett a bürokrácia csökkentés iránt, így több lépésben már módosította a Ket.-et, hogy minél inkább ügyfél- és állampolgárbarát legyen a közigazgatás. Ennek része az is, hogy csökkennek a vállalkozások adminisztratív terhei, gyorsulnak az eljárások, hatékonyabban és gyorsabban lehet ügyet intézni. A mostani módosítás az elektronikus ügyintézés fejlesztésével egyszerűsíti és rövidíti a hatósági eljárásokat. A módosítások eredményeként – egy külön kormányrendelettel együtt – lehetővé válik, hogy a kormányablakokban elintézhető ügyek köre 87 új ügykörrel bővüljön, így 2013. július 1-jétől az állampolgárok már 150-féle ügyben fordulhatnak országszerte a kormányablakokhoz.

Bővebben...

Jövő júliustól elektronikussá válnak az anyakönyvi eljárások

Sajtóközlemény

Jövő júliustól elektronikussá válnak az anyakönyvi eljárások

fejlecElektronikussá válnak jövő júliustól az anyakönyvi eljárások a Magyary Zoltán egyszerűsítési program részeként – erről döntött ma az Országgyűlés a kormány törvényjavaslatának elfogadásával. Az eddig használt, 1895. október 1-én kialakult anyakönyvezési rendszert 2014. július 1-jétől felváltja az egységes rendszerű, az egész országra kiterjedő elektronikus anyakönyvezés. A törvény megalkotásának az volt a célja, hogy a szakmai értékek megőrzése mellett egy olyan nyilvántartás jöjjön létre, amely közhitelességét, megbízhatóságát tekintve megfelel elődjének, de a technikai fejlődés eredményeképpen gyorsabb, könnyebb, kényelmesebb ügyintézést tesz lehetővé mind a polgárok, mind a nyilvántartást vezető hatóságok számára.

Bővebben...

Nyári tábor

Idén 14. alkalommal vesszük hátunkra az országot és fedezzük fel -első sorban- az Észak-Magyarországi régiót. Szállásunk a Zempléni-hegység legmagasabb pontján, Baskón lesz. A tábor időpontja: 2013.07.08-13 (hétfő-szombat).
Tervezett programjaink:
Szolnok – T-City rendszer kipróbálása (okos telefonnal fedezzük fel a várost), az ország legnagyobb játszóterének bevétele
Mezőkövesd – Matyóföld felfedezése
Miskolctapolca – csónakázunk a csillámló vízen
Nyíregyháza – Állatpark megismerése, Sóstó
További célpontok: Boldogkőváralja, füzéri vár, Hollóházi Porcelán Gyár, Sárospatak, Debrecen
Jó hangulat, sport, vetélkedők, tábortűz, játék és muzsika mindez gyönyörű természeti környezetben.
Költség: 20 000Ft
Nyolctól tizenhat éves korig várjuk a jelentkezőket. Jelentkezés határideje május 30.

Kispéterné Kotogán Erzsébet
(70/452-3343)
Domaszéki Élhetőbb Faluért Közhasznú Egyesület

Ingyenes lesz a pályázat-előkészítés

Alapjaiban változik a 2014-2020 közötti időszak pályázati rendszere: a kormány jelentősen csökkenti például a bürokráciát, ingyenes pályázat-előkészítést biztosít a kisebb cégeknek – mondta el a Magyar Nemzetnek Homolya Róbert, a Miniszterelnökség fejlesztési irodáját vezető helyettes államtitkár.

Bővebben...

„Parlagfű kisokos” – ismeretterjesztés a parlagfű ellen

Kisiskolásoknak szóló ingyenes ismeretterjesztő kiadvány foglalkozik a parlagfű terjedésével és a hatékony védekezés lehetőségeivel. A színes foglalkoztató füzetet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) készítette. Közlemény.

A „Parlagfű kisokos" játékos, vidám történeten keresztül ismerteti meg a 8-10 éves korosztállyal a jelenleg hazánkban legelterjedtebb és legfőbb allergén gyomnövényt. Bemutatja a növény fejlődését, az általa okozott pollenallergia tüneteit, valamint arra is rámutat, ki, mit tehet a gyom további szaporodásának megakadályozásáért.

Az ismeretterjesztésre, a tájékoztatásra, szemléletformálásra, vagyis a megelőzés fontosságára hangsúlyt helyező foglalkoztató füzet letölthető innen és a NÉBIH oldaláról.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Súlyosabban büntethető a családon belüli erőszak

A családon belüli erőszak eddigieknél súlyosabb büntetését teszi lehetővé a büntető törvénykönyv (Btk.) hétfőn elfogadott módosítása, amely önálló tényállássá teszi a kapcsolati erőszakot. A parlament döntésével a testi sértés egyes eseteit, a becsületsértést, a személyi szabadság megsértését és a kényszerítést a jövőben súlyosabban bünteti majd a Btk., ha az elkövető és az áldozat együtt él vagy élt, illetve ha kapcsolatukból közös gyermek született. Navracsics Tibor igazságügy-miniszter javaslatát 213 igen szavazattal, 6 ellenében, 66 tartózkodás emellett fogadták el.

Bővebben...

Domaszéki Polgárőr Egyesület hírei

A Domaszéki Polgárőr Egyesület április 12-én tartotta évzáró közgyűlését.
Pap Istvánné elnök asszony a módosított alapszabályt ismertette a tagsággal, amelyet egyhangúlag megszavaztak.
Ezután az elnök asszony a 2012. évet értékelte, hangsúlyozta, hogy fő feladatuknak tekintették a lakosság biztonságérzetének megőrzését.
A SZEM mozgalom megszervezésével fontos információkhoz jutottak, amit minden esetben megosztottak a rendőrséggel. Biztosították a falu rendezvényeit, halottak napja környékén a temetőbe látogató lakosok értékeire vigyáztak. Iskolakezdést követően az iskola előtt teljesítettek szolgálatot egy hónapig. A határrendészetnek is segítettek, jelzést adtak több esetben idegen személyek ottlétéről.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2013. május

2013. április 8-ai rendkívüli ülésen a testület döntött a Domaszék-Röszke Közoktatási Intézményfenntartó Társulás és az Általános Művelődési Központ 2013. augusztus 31-vel történő megszüntetése érdekében. Mivel Röszke Önkormányzatával közös társulással működik az óvoda és a könyvtár, ezért a testületnek el kellett fogadnia az óvoda szeptember 1-től érvényes új alapító okiratát. A Domaszéki Könyvtár, pedig a polgármesteri hivatal irányítása alatt, szakfeladatai között fog működni, szintén szeptember 1-től.
Ezen az ülésen újra döntöttek a TVI Térségi Vízmű Kft. átalakulása érdekében.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh