VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Enyhíthetők a termelői belvízkárok

Belvízkárokra is igényelhetik a mezőgazdasági termelők a kárenyhítő juttatást a mezőgazdasági kockázatkezelési törvény szerint - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerdán az MTI érdeklődésére.A belvízkár definíció alapján a növénykultúrában belvíz miatt bekövetkezett, legalább 30 százalékos mértékű hozamcsökkenést okozó kár tekinthető belvízkárnak. A belvízkár szempontjából a káresemény időpontjának azt kell tekinteni, amikor a növénykultúrán a káreseményt első alkalommal észlelték.
A benyújtott kérelmek alapján a termelő akkor válik jogosulttá a kárenyhítő juttatásra, amennyiben a káresemény következtében üzemi szinten 30 százalékot meghaladó hozamérték csökkenése állapítható meg, erre pedig csak a gazdasági év végén, a betakarítás után van lehetőség.

Bővebben...

Március 20-a után is kiváltható az őstermelői igazolvány

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy téves az az információ, amely szerint az őstermelői igazolvány kiállítása vagy érvényesítése kizárólag tárgyév március 20-áig kérelmezhető.

A március 20-ai határidőnek kizárólag azon őstermelők esetében van jelentősége, akik tárgyév január 1-je és március 20-ika között is folytattak őstermelői tevékenységet, illetve azon ügyfelek esetében, akik a társadalombiztosítási rendszerben kizárólag őstermelőként biztosítottak. Az őstermelői igazolvány ugyanis január elsejétől hatályos, ha azt az adott adóév március 20-áig érvényesítik.

Bővebben...

Szakszerű takarmányozással csökkenthető az aflatoxinveszély

Szakszerű takarmányozással csökkenthető a tejben a határértéket meghaladó aflatoxin mennyisége. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a biztonságos, határérték alatti aflatoxint tartalmazó tej termelésének helyes takarmányozási gyakorlatára hívja fel az állattartók figyelmét. Közlemény.

Bővebben...

Színesebb élet a falunkért Domaszék lakosságához!

A civil szervezetek állami támogatása az idei évtől megszűnik, ezért az önkormányzat nem tud segíteni a további anyagi támogatásban.

Közös összefogással a falunkért - célunk:
Egy olyan egyesület létrehozása, mely fellendíti a gyermek-, és felnőtt társadalom hasznos és kulturált szabadidejének eltöltését.
Elősegíti az egészséges életmódra nevelés és a tömegsport lehetőségét.
Feladatának tekinti táborok, előadások, oktatási programok, bemutatók szervezését.

A cél megvalósításához tagokat toborozunk!
Várjuk minden kedves család és egyéni pártoló tag jelentkezését, aki támogatja egy jól működő egyesület létrehozását és ezen belül programok, rendezvények megvalósítását.

 

Jelentkezésetekkel színesebbé tehetjük falunk életét!
Jelentkezni lehet: domaszekicsaladiegyesüEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +36-70/6766-372 Szekeresné Ildikó

Önkormányzati hírek - 2013. március

A domaszéki képviselő-testület 2013. február 28-án tartotta soros ülését és az alábbi napirendi pontokat vitatták meg:
1. Civil szervezetek részére adott 2012. évi támogatásról szóló pénzügyi beszámolók. (Két civil szervezet beszámolójának elfogadását halasztották a következő soros képviselő-testületi ülésre, mivel a pénzügyi elszámolások hiányosak voltak.)
2. Domaszék Szebb Jövőjéért Közalapítvány közhasznúsági jelentése. (A közhasznúsági jelentést elfogadták és Tombáczné Balla Anikó lemondott a közalapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéről.)
Zárt ülés keretében a teleház bérbeadásával kapcsolatban beérkezett ajánlatokat vitatták meg, döntés nem született. A testületi tagok kérték a vállalkozóktól, hogy a teleház funkciót, szolgáltatásait kiegészítő tevékenységként vállalják fel.

Bővebben...

DAOP-5.2.1/A-11-2011-0011 Domaszék belterületi csapadék- és belvízelvezetés II. ütem

IMG 5728A Dél-alföldi Operatív Program (DAOP) keretében „Domaszék belterületi csapadék- és belvízelvezetés II. ütem" címmel benyújtott pályázatunk kivitelezését 2012 augusztusában megkezdtük, és az alábbi munkálatok valósultak meg:
A Bojárhalmi utca, Deák Ferenc és Bálint Sándor utca közötti szakaszán, az utca jobb oldalán, míg szintén ebben az utcában a Bálint Sándor és a Juhász Gyula utca közötti szakaszon az utca bal oldalán megépült a csapadékvíz-elvezető csatorna.

Bővebben...

Sárkányhegyi Közösségi Ház bérbe kiadó

Sárkányhegyi Közösségi Ház

bérbe kiadó

(volt Sárkányhegyi Vendéglő)

családi- és egyéb rendezvényekre, kiállításokra, termékbemutatókra, termék-, ruhavásárra, tanfolyamok, előadások lebonyolítására.

Érdeklődni: Papdiné Megyeri Csillánál lehet a

62/284-011 (118. mellék); 70/3643-700 telefonszámon

Mostantól a Deák Ferenc utcában működik az Egészségbiztosítási Pénztár

A Csongrád Megyei Kormányhivatal értesíti az érintetteket, hogy az Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve a Szeged, Bal fasor 17-21. szám alól a Szeged, Deák F. u. 17. szám alá költözött.

A Szakigazgatási Szerv ügyfélszolgálatának nyitva tartási ideje nem változott:

hétfő-szerda: 8.00 - 15.30
csütörtök: 8.00 - 13.00
péntek: 8.00 - 12.00

Bővebben...

Domaszék háziorvosának, Csongrád Megyei Szakfelügyelő Főorvosnak kitüntetése

Dr. Kozma Anna


Domaszék háziorvosának, Csongrád Megyei Szakfelügyelő Főorvosnak kitüntetése
2013. február 23-án, a Mórahalmon megrendezett CSAKOSZ Konferencián Dr. Kozma Anna háziorvost, a Pécsi és Szegedi Tudományegyetem mentorát, Csongrád Megyei szakfelügyelő Főorvost kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként életműdíjjal tüntették ki.

Ezen alkalommal szeretnénk megköszönni áldozatos munkáját és az irántunk tanúsított segítőkész és megértő hozzáállását. Hálásak vagyunk mindazért a tudásért, amit tőle a betegellátás során emberileg és szakmailag elsajátítottunk.

Nagyon sok szeretettel gratulálunk a kitüntetéshez - Dr. Kozma Anna munkatársai: Dr. Dudás Bernadett alkalmazott orvos, Dr. Tassi Noémi rezidens orvos, Fülöp Istvánné nővér, Kozma Ferencné nővér, Kasa Sylvia asszisztens.

A Szegedi Rendőrkapitányság az alábbi javaslatokra hívja fel a szíves figyelmüket a külföldről érkező szezonális munkavállalók alkalmazásával kapcsolatban.

Tisztelt Gazdák!
A Szegedi Rendőrkapitányság az alábbi javaslatokra hívja fel a szíves figyelmüket a külföldről érkező szezonális munkavállalók alkalmazásával kapcsolatban:
1. A 2010. évi LXXV. törvény (Egyszerűsített foglalkozás szabályairól) alapján, a foglalkoztató köteles a foglakoztatás helye szerint illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak bejelenteni a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező külföldi munkavállalót.
2. A foglalkoztatás kezdő időpontját legkésőbb a foglalkoztatás megkezdésének a napján, a foglalkoztatás megszűnését az azt követő napon kell bejelenteni.
Miért fontos ez?

Bővebben...

Felhívás ebtartóknak!

2013. január 1. után azt a kutyát, amelyikbe nem helyeztek chipet, veszettség ellen nem olthatom be. Május hónapban az összevezetéses oltási helyeken chipet nem helyezhetek be.

Az összevezetéses oltások kivételével rendelőnél és háznál elvégezhető a chipek behelyezése az oltással együtt.

Dr. Herczeg István állatorvos

DOMA TV FELHÍVÁSA!

A lakosság figyelmébe ajánljuk!

Továbbra is várjuk a lakosság hirdetéseit,
amit egy hónapon keresztül teszünk közzé, és
magánszemélyek esetében INGYENES!!
A hirdetések képes és szöveges tartalmát a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail címre várjuk, vagy személyesen is
leadhatják a Polgármesteri Hivatal Titkárságán

Az épp aktuális események képes beszámolója, valamint

közérdekű adatok, telefonszámok is olvashatóak a

képújság oldalain!

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh