VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Önkormányzati hírek - 2016. július

Domaszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 17-én rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott és két pályázat benyújtásáról döntöttek. Az egyik pályázat keretében a Domaszéki Sportcsarnok akadálymentesítését, mozgáskorlátozott WC létesítését és egy elválasztó függöny megvalósítását célozták meg. A pályázat a központi költségvetés által finanszírozott. A pályázati projekt összege 6.649.998 forint, melyhez 997.500 forint önerőt kell biztosítani. A második pályázat a Szabadság tér útburkolatának felújítását célozza meg. A pályázati projekt összegét a Képviselő-testület bruttó 21.566.869 forinttal hagyta jóvá. A projekthez az önkormányzat 6.566.869 forint önerőt biztosít. A Képviselő-testület 2016. június 30-án tartotta soros ülését, ahol az alábbi napirendi pontokat vitatták meg:

Bővebben...

Tisztelt lakosok!

Felhívom a figyelmüket, hogy közterület leburkolását (gépkocsi bejáró kiépítését), lebetonozását, illetve mindennemű közterületen történő munkavégzést a hivatalban bejelenteni, egyeztetni illetve esetenként engedélyeztetni szükséges.
Közterületen építőanyagot, törmeléket tárolni kizárólag közterület-használati engedély birtokában lehet, melynek eljárási illetéke 3000 Ft. Gépjárművet (működő, és működésképtelent egyaránt) közterületen tárolni max. 30 napig szintén kizárólag engedéllyel lehet, melynek eljárási illetéke: 3000 Ft+díja: 500 Ft/nap. Kérek minden ingatlantulajdonost, hogy ezen szabályokat tartsa be, indokolatlanul ne használják a közterületeket ilyen célra.


Dr. Csányi Imre
jegyző

Tájékoztató rendeletváltozásokról

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket néhány fontos rendelet változásról, amelyet minden magyarországi lakosnak kötelezően be kell tartania. Amennyiben a megváltozott rendeleteknek nem teszünk eleget, jelentős bírságra számíthatunk az ellenőrző hatóság részéről. A tájékoztató két rendelet változását foglalja össze, mindkettő esetében a katasztrófavédelmi szervek területileg illetékes hatóságai (katasztrófavédelmi kirendeltségek) felelősek azok ellenőrzéséért.

Bővebben...

Ajánlott ültetési távolságok, hogy ne legyen gond a szomszéddal

Bár jelenleg nincs országos érvényű előírás az épületektől, telekhatártól való telepítési távolságokról, ha nem akarunk gondot, tartsuk be az alábbiakat. A helyi önkormányzatok településekre vonatkozóan ugyan önálló rendeletben, vagy helyi építési szabályzatukban rendelkezhetnek az ültetési, telepítési távolságokról, de a lehetőséggel sok önkormányzat nem élt. Szabályozás hiányában elvileg a telken bárhol ültethető növényzet.

Bővebben...

Akadálymentesítésre megduplázott támogatást lehet igényelni

Január elsejétől változott a lakóingatlan átalakításához kapcsolódó akadálymentesítési támogatás összege és igénybevételének lehetősége is. A támogatást már nemcsak egyszer lehet igényelni, hanem tízévente újra, összege pedig az eddigi 150 ezerről január elsejével 300 ezer forintra nőtt. Több támogatást kapnak idén a fogyatékos embereket segítő szervezetek is. A 2016-os évre vonatkozó költségvetési törvény alapján idén 1,2 milliárd forinttal emelkedett a támogató szolgáltatásokra és közösségi ellátásokra szánt összeg.

Bővebben...

Az agrártárca 2016-ban is támogatja a fűszerpaprika-termelőket

A minőségi fűszerpaprika-előállítás ösztönzése céljából a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a 2016-ban is jelentős forrásokat különített el a fűszerpaprika-termelők részére, 170 millió forint összegben. A minőségi hazai termékek, köztük a kézimunka-igényes fűszerpaprika-áruk piacra jutásának elősegítése érdekében az előző évekhez hasonlóan az FM 2016-ban is elő kívánja segíteni a minőségi fűszerpaprika-előállítást azáltal, hogy támogatást biztosít a minősített fűszerpaprika szaporítóanyag felhasználásához. A fémzárolt vetőmag támogatásának célja a magasabb hozam elérése, kiegyenlített és kiszámítható minőségű prémiumtermék előállítása, ezzel is segítve a versenyképesség növelését az ágazaton belül.

Bővebben...

Felkészülés a parlagfű elleni védekezésre

A parlagfű elleni állami szerepvállalás fő iránya a prevenció, a megelőzést elősegítő kommunikáció, az érintett társadalmi szervezetekkel, civilekkel való együttműködés. A megelőzés olcsóbb és hatékonyabb megoldás a területek gyommentesen tartásában, ehhez szakemberektől kérhetnek tanácsot a gazdálkodók. A földhasználók és földtulajdonosok számára törvény írja elő, hogy minden év június 30-áig elvégezzék földterületeiken a parlagfű-mentesítést, megakadályozva ezzel a virágbimbók kialakulását.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2016. május

Domaszék Községi Önkormányzat 2016. május 26-án tartotta soros ülését, ahol az alábbi napirendi pontokat vitatták meg:
Nyilvános ülés:
1. dr. Holubán Csilla Szegedi Járási Hivatal vezetőjének tájékoztatója
2. Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tevékenységéről szóló tájékoztatója
3. Domaszéki körzeti megbízott tájékoztatója
4. Domaszéki JUDO ISE kérelme
5. Önkormányzati adóhatóság tevékenységéről beszámoló
6. Domatisz Nonprofit Kft. 2015. évre vonatkozó pénzügyi beszámolója
7. Az önkormányzat 2015. évi költségvetésének módosítása
8. Az önkormányzat 2015. évi költségvetésének végrehajtásáról készült beszámoló elfogadása
9. Döntési javaslatok
10. Polgármesteri jelentés

Bővebben...

Elindult az elektronikus személyazonosító igazolvánnyal történő regisztráció

Tájékoztatjuk, hogy 2016. január 22-től  az Ügyfélkapu szolgáltatásaira történő regisztráció az alábbiak szerint változik.

Január 22-től megújított, jobban áttekinthető felületen lehet regisztrálni az Ügyfélkapura, a 83/2012. (IV. 21.) Kormány rendelet 2016.01.01-től hatályos előírásai értelmében pedig  a regisztráció már az új, elektronikus tároló elemet is tartalmazó személyazonosító igazolvánnyal is elvégezhető. Ezzel egyidejűleg megszűnik az elektronikus aláírással történő regisztráció, valamint az ideiglenes regisztráció lehetősége. A megújított Ügyfélkapu felület az alábbi linken érhető el: ugyfelkapu.gov.hu. Az Ügyfélkapun keresztül elérhető szolgáltatások köre nem változik, azok a regisztráció módjától függetlenül továbbra is a felhasználók rendelkezésére állnak. Ha kérdése, észrevétele lenne, kérjük jelezze azt a  Kormányzati Ügyfélvonalon (1818), vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban. Ennek fő oka a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartásának hiánya. A fűtési költség csökkentése érdekében sokan tüzelőberendezéseikben égetik el a háztartási hulladékot, mely azonban nem csak jogszabályba ütközik, de környezetszennyező, egészségkárosító és a kéményekben életveszélyes állapotot is előidézhet.

Bővebben...

Előzzük meg a tavaszi erdőtüzeket!

A 2015-ös erdő- és vegetációtűz szezonban több, mint 5300 szabadterületi tűzeset keletkezett, összesen mintegy 50 millió négyzetméter erdős és nem erdős területet érintve. A korábbi évekhez hasonlóan a kiemelten tűzveszélyes tavaszi időszakban (március-április) keletkezett a tüzek 53%-a, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szeretné felhívni mind a kirándulók, mind a gazdálkodók figyelmét, hogy szabadtéri tűzgyújtáskor mindig óvatosan, körültekintően és a szabályok betartásával járjanak el!

Bővebben...

Egymillió forintra emelkedett a gépjárműszerzési támogatás

A fogyatékos emberek közlekedését, mobilitását segíti az egymillió forintra emelt gépjárműszerzési támogatás – hangzott el a Fogyatékosságügyi Tárcaközi Bizottság mai ülésén. A bizottságban többek között a nyáron elfogadott, Országos Fogyatékosságügyi Program 2015-2018. évre szóló Intézkedési Tervében meghatározott rendelkezések végrehajtásáról egyeztettek. Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az ülésen bejelentette, a kormány elkötelezett abban, hogy a fogyatékos emberek szolgáltatásokhoz való hozzáférését javítsa, ezért az új járműnek minősülő személygépkocsihoz nyújtott szerzési támogatás összegét megemelte. A támogatás összege a jelenlegi 900 ezer forintról 1 millió forintra növekedett, annak érdekében, hogy ezzel is segíteni lehessen a fogyatékos embereket abban, hogy megbízható, új autót tudjanak vásárolni.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh