VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

2,9 milliárd forint támogatás fiatalok vállalkozóvá válásához

Fiatalok vállalkozóvá válásához lehet maximum 3 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyerni egy most megjelent, 2,9 milliárd forint keretösszegű pályázatból. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent konstrukció az Ifjúsági Garancia Program részeként elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t szerdán.

Bővebben...

Mire jó az e-kártya?

A kártya elkészítését a Belügyminisztérium fogta össze, a munkában részt vett a KEK KH mellett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., az Idomsoft Zrt., az ANY Biztonsági Nyomda Zrt. és a Pénzjegynyomda Zrt. A 3400 ügyintéző képzésében pedig a Miniszterelnökség vállalt szerepet.

Bővebben...

„Zöldkönyves” tanfolyam Domaszéken

Németh Antal képviselő kezdeményezésére, márciusban egy „zöldkönyves” tanfolyamot szerveztek Domaszéken, a Sárkányhegyi Közösségi Házban. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Csongrád megyei szervezete által egy hónapon keresztül, intenzíven folyt a növényvédelmi képzés, ahol 43 személy tett sikeres vizsgát és átvehette a zöld könyvét. A tanfolyam elvégzése szükséges mindazoknak, akik saját gazdaságukban, vagy munkahelyükön növényvédő szerekkel dolgoznak. A tanfolyamon elsajátított tudás nélkülözhetetlen a szakszerű növényvédelmi munkához.


Papdiné Megyeri Csilla szerkesztő

Tisztelt Lakosaink és Egyeztető Partnereink!

Községünk Településrendezési Eszközei jogszabályi követelmények és alkalmazhatósági tapasztalatok alapján teljesen megújul. A közös célmeghatározás és az ennek szolgálatába állított rendezési terv szükséges ahhoz, hogy a közösségünk életében jelenlévő problémákat megfelelően kezelhessük és lehetőségeinkkel eredményesen élni tudjunk. Ezért határozta el a képviselő-testület, hogy megújítja a Településrendezési tervet.

Gondolkodjunk együtt annak érdekében, hogy a Domaszéken élők, dolgozók és vállalkozók megtalálják számításaikat a községben. Meggyőződésem, hogy a közösen végzett tervezési folyamat révén jobban magunkénak érezzük majd a közösen meghatározott jövőképet és így majd a megvalósításában is jobban együtt tudunk működni. A szakmai hátteret településtervezési szakemberek és a táj, természet, közlekedés, közművek, energiaellátás, hírközlés, régészet, környezetvédelem szakértői biztosítják. A tervezőcég http://www.ujleptekbt.hu honlapján megtalálják az előzetes véleményezési anyagokat és a hatályos terveket.

Önkormányzatunk várja előzetes javaslataikat arról, hogy mit kellene legfőképpen megváltoztatni a községben és mire kell helyezni a hangsúlyt a jövő formálásában. Saját fejlesztési elképzeléseiket is osszák meg velünk, hogy az építési szabályok megállapításához figyelembe vehessük a szándékokat.

Partnereink 2016. április 11-től április 30-ig juttathatják el előzetes véleményeiket elektronikusan (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), postán (6781 Domaszék, Köztársaság tér 1.) vagy személyesen (Domaszék Község Polgármesteri Hivatal) az önkormányzathoz.
A későbbiekben a tervezési szakasz időtartamáról is tájékoztatást fogok adni.

Kispéter Géza

polgármester

Önkormányzati hírek - 2016. február

A képviselő-testület 2016. február 29-én tartotta soros ülését, ahol az alábbi napirendi pontokat vitatták meg:
1. Civil szervezetek pénzügyi támogatásáról szóló beszámolók, támogatási kérelmek elbírálása.
2. Domaszék Szebb Jövőjéért Alapítvány jelentése.
3. Domaszéki körzeti megbízottak beszámolója.
4. Alföldvíz Zrt. tájékoztatója a szennyvíztisztító telep üzemeltetéséről és a helyi ivóvízellátásról.
5. Domatisz Nonprofit Kft. 2016. évi költségvetésének elfogadása.
6. Az önkormányzat 2016. évi költségvetésének elfogadása.
7. Döntési javaslatok
8. Polgármesteri jelentés

Bővebben...

Értékeink biztonsága érdekében mi magunk tehetjük a legtöbbet!

A tapasztalatok szerint nagyobb óvatossággal, körültekintéssel, a környezetünkben élőkre való odafigyeléssel a vagyon elleni bűncselekmények jelentős része megelőzhető lenne.

1. Különösen igaz ez a zseblopások esetében. Legtöbbször a könnyen hozzáférhető helyen (például külső zsebben, nyitott szatyorban, kosárban, vagy táska, hátizsák külső rekeszében) tartott értékeket tulajdonítják el. Alkalmi lopások esetében a sértett értékei leggyakrabban nyitva hagyott gépjárműből, kórházi szekrényből, őrizetlenül hagyott táskából, bevásárlókocsiból tűntek el, de a földre letett csomag, étteremben, szórakozóhelyen lábunk mellett elhelyezett kézitáska sincs biztonságban.

Bővebben...

Ezek a jogszabályok módosultak január 1-jén

Többek között csökkent az szja kulcsa, ingyenessé vált több igazgatási eljárás, valamint több ponton módosult a szabálysértési törvény. Számos, az adózók számára kedvező változás lépett életbe az szja rendszerében: az adókulcs 1 százalékpontos csökkentése mellett új bevallási módokat vezettek be, nem lehet megbírságolni a késedelmes bevallókat, és emelkedett a kétgyermekesek családi kedvezménye. Az szja-kulcs 15 százalékra mérséklése százezer forintonként ezer forinttal csökkenti az adóterhet, a szaktárca számításai szerint idén átlagosan csaknem 30 ezer forinttal marad több az embereknél.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2016. március

Domaszék Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. március 24-én tartotta soros ülését, az alábbi napirendi pontokat vitatták meg:
1. Körzeti megbízott beszámolója
2. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség beszámolója
3. Szegedi Kistérségi Társulás tevékenységéről szóló tájékoztató
4. Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény munkájáról szóló beszámoló
5. Domaszéki Családsegítő, Gyermekjóléti, Védőnői Szolgálat munkájáról szóló beszámoló
6. Éves összesített közbeszerzési terv megvitatása
7. Döntési javaslatok
8. Polgármesteri jelentés

Bővebben...

Mindenki 2 okj képzést végezhet el teljesen ingyen – ezek közül válogathatsz! – ORSZÁGOS LISTA!

Mindenki 2 okj képzést végezhet el teljesen ingyen – ezek közül válogathatsz! – ORSZÁGOS LISTA!
2 OKJ képzés mindenkinek ingyen jár – így lehet rá jelentkezni! Az új törvények értelmében 2 okj képzés mindenkinek ingyen jár, ezt már hallottuk többször, de nem lettünk okosabbak tőle! Hol vehetem ezt igénybe? Hogyan járhatok ingyen OKJ tanfolyamra? Tényleg mindenkinek jár kivétel nélkül a 2 ingyenes okj? Bármilyen tanfolyamot választhatok ingyen? Fontos kérdésekre kaphatsz választ a cikkben! Az új törvény 2015. júniusában lépett életbe, melynek értelmében nem csak hogy két okj tanfolyam jár ingyen mindenkinek, hanem az életkori kikötést, a korhatárt is eltörölték.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2016. január

2016. január 18-án hétfőn Domaszék Községi Önkormányzat képviselő-testülete Kispéter Géza polgármester vezetésével falugyűlést, közmeghallgatást tartott a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskolában délután 17 órai kezdettel. A meghívott vendégek közt jelen volt többek között: B. Nagy László országgyűlési képviselő, Kakas Béla a megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna a megyei közgyűlés elnökhelyettese, Kollár Krisztián r. százados, a Szeged Belvárosi Rendőrőrs parancsnoka, dr. Kiss Noémi r. százados, Szeged Belvárosi Rendőrőrs parancsnok helyettese. Elsőként a lakosságszámunk került kiemelésre, miszerint folyamatosan növekvő tendenciát mutat, a 2013-as 4.880 fő 2016-ra 5.061 főre gyarapodott.

Bővebben...

Rengeteg pénzt spórolhatsz meg januárban: ez mind ingyenes lesz

Még egy őszi Kormányinfón jelentett be Lázár János egy komoly bürokráciacsökkentő csomagot. Ennek elemeként több fontos változás jöhet, de talán a legszembetűnőbb az lesz, hogy egy sor okmányért nem kell már fizetni.

Bővebben...

2016-ban 111 ezer forint lesz a minimálbér

A minimálbér 111 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 129 ezer forint lesz 2016. január 1-jétől - az erről szóló kormányrendelet a decemberi Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormányrendelet rögzíti: a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított minimálbér 2016. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 111 000 forint, hetibér esetén 25 550, napibér esetén 5110, órabér alkalmazása esetén 639 forint.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh