VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

A munkaügyi szervezet Virtuális Munkaerőpiac Portál elnevezésű online álláskeresési oldalt indított

A Virtuális Munkaerőpiac Portál ( https://vmp.munka.hu ) ingyenes lehetőséget kínál az álláskeresőknek az önéletrajzuk feltöltésére, valamint a munkaadóknak, hogy kényelmesen, online módon jelentsék be állásajánlataikat. A Portál fő célja, hogy a munkáltatók és a munkavállalók önállóan, kényelmesen, gyorsan és egyszerűen egymásra találhassanak. Az álláskeresési oldalon rögzített állásajánlatok és önéletrajzok hitelességét a munkaügyi központ szakemberei ellenőrzik.

Az új portál megbízhatósága garantált: a rendszerbe történő belépéshez - hasonlóan az ügyfélkapuhoz - regisztráció szükséges, amelyhez álláskeresők esetében a TAJ számot és a munkaügyi szervezet által biztosított IR azonosítót, a munkaadók esetében pedig az adószámot/ adóazonosító jelet és a foglalkoztató azonosítót kell megadni. Mindkét azonosítót a munkaügyi központok kirendeltségein lehet igényelni. Az IR azonosító a munkaügyi szakigazgatási szerv által generált - munkát kereső személyek esetén 7 karakterből álló azonosító (számsor), munkáltatók esetén 8 karakterből álló betűket és számokat is tartalmazó foglalkoztató azonosító.

IR azonosítóval rendelkezhet a munkaügyi szervezet által nyilvántartott

  • regisztrált álláskereső, közvetítést kérő, szolgáltatást kérő, valamint, azok, akik adatai nem szerepelnek a Munkaügyi Központok nyilvántartásában, és az IR azonosítót a Virtuális Munkaerőpiac Portálon történő megjelenéshez igénylik.
  • foglalkoztatói adatbázisban nyilvántartott munkáltató,

IR azonosítót a munkát kereső ügyfél bármelyik munkaügyi kirendeltségen – a lakcím szerinti illetékességtől függetlenül – igényelhet.

A munkát kereső személynek az önéletrajz elkészítéséhez szükséges személyes adatai az Integrált Rendszerből automatikusan áttöltődnek. Ezeknek az adatoknak a módosítása a VMP felületén keresztül nem lehetséges.

Egy adott személy több önéletrajzot is megjelentethet a VMP-n attól függően, hány munkakörre vonatkozóan szeretné elérhetővé tenni önéletrajzát.

A VMP-re érkező önéletrajzok tartalmi ellenőrzését kijelölt szakemberek végzik. Az önéletrajz jóváhagyásáról ügyfelünk e-mailben kap értesítést.

Azoknak az önéletrajzoknak, amelyeket a tulajdonosa hosszabb ideje nem tekintett meg, és a munkáltatók érdeklődését nem váltotta ki 180 naptári nap elteltével felajánljuk a frissítését.

A foglalkoztató azonosítót a munkaadó székhelye/telephelye szerint illetékes munkaügyi kirendeltségen igényelhet. Amennyiben a munkáltatónak módosításra van szüksége a már jóváhagyott munkaerőigényével kapcsolatban, ehhez fel kell vennie a kapcsolatot a munkavégzés helye szerint illetékes munkaügyi kirendeltséggel. A munkaerőigény lezárására a munkáltatónak és a közvetítésért felelős ügyintézőnek is van lehetősége.

Ügyfeleink kérdéseiket és észrevételeiket a VMP láblécében megtalálható Kapcsolat menüpontból elérhető hibajelentő felületen keresztül tudják elküldeni.

 (Forrás: www.csmkh.hu)

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh