VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

DÍSZPOLGÁROK

40/2005. (I. 25.) Kt.

Takács László

 
   

 
   

már 20 éve Domaszék Köztiszteletben álló lakója. A községszolgálatában sokszor tevékenykedett községi támogatóként. A közösségi munkában is aktívan részt vett, a Domaszéki Egyházközösségnek és több intézménynek rendszeresen vállalt társadalmi munkát. Többször támogatta értékes játékokkal, könyvekkel, ajándékokkal a domaszéki óvodát, iskolát és sportcsarnokot.
Takács László 6 éves kora óta érdeklődött a galambászat iránt, mivel nagyapja is galambokkal foglalkozott. 16960-ban kapta első galambjait és már 14961-ben rést vett az első versenyén. A galambászat szeretetét az ország második leghíresebb tenyésztőjétől, a szegedi Fráter Györgytől kapta, mely biztosította számára az azonnali sportsikereket és az ehhez szükséges kitartást. Ennek köszönhetően 10 éven keresztül az ország legjobb ifjúsági tenyésztője címmel rendelkezett. 14 éve az országos rendezvények meghívott résztvevője, bírálója, a Postagalamb Sportújságnak állandó szakírója. Nemzetközileg elismert szaktekintélynek számít.
43 éves galambász múlttal rendelkezik, melynek megkoronázása a 2004. augusztus 13-án a Galambászat Világszövetsége által szervezett Athéni Olimpiai játékok nyitánya után elért sporteredménye volt. A HUNG 02-05-41692 kék hím galamb Domaszékre érkezésével megnyerte a versenyt és így Takács László első aranyérmét szállította Magyarországnak. Az FCI által elfogadott rendezvény szervezése, lebonyolítása a Magyar Postagalamb Sportszövetség elnökének, Bárdos Istvánnak és a Szerb Szövetség részéről, Mátyus Mihály titkárnak kitartó munkájaként kerülhetett megrendezésre 11 ország 6326 galambjának részvételével az olimpiai verseny nyitó programjaként. A verseny által híressé tette az egész világon Domaszék település nevét, mint ahogy azt a médiában hallhatták, láthatták.
Takács László a galambsportot profi szinten űzi. Domaszéki házánál tartja az értékes állatokat, melyekkel számtalan országos versenyen vett részt és rendeget díjat nyert.

 

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh