VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

PÁLYÁZATOK

Sportolási lehetőségek bővítése a kerékpárút kapcsán

 

Domaszéken a LEADER program keretében valósult meg az a pályázat, melyben sportolási lehetőségek bővítésére és népszerűsítésére nyert el a település 5.000.000 Ft-os támogatást, 100% támogatási intenzitás mellett.A projekt keretében a Mórahalom és Domaszék közt, már korábban kiépült kerékpárút mellé, kerékpáros pihenők kerültek elhelyezésre, melyeket néhány hete már használhatnak is a kerékpárosok. Ezen felül, továbbá 28 db kerékpár is beszerzésre került, melyek kölcsönzése csoportok részére folyamatosan lehetséges lesz, a Domatisz Nonprofit Kft-n keresztül, előzetes bejelentkezés alapján.

A pályázat tartalmazta még, a kerékpárút további állagmegóvására seprőgép, tolólap, és szárzúzó beszerzését is, mely eszközök hozzájárulhatnak a folyamatos karbantartáshoz.

Az eszközökön felül, idén tavasszal, különböző rendezvények szervezésével próbálja a település motiválni a lakosságot és a környékbelieket, hogy rendszeresen használják a kerékpárutat. Az első rendezvényt, mely a projekt átadásával egybekötve valósult meg, igen sokan látogatták, hiszen a kellemes kikapcsolódáson felül még ajándékokat is kaptak a résztvevők.

Bízunk abban, hogy a település lakosai és az ide látogató turisták is minél többen kihasználják majd ezeket, a pályázat által nyújtott új lehetőségeket.

Asztalos Ágnes

Pályázatíró-projektmenedzser

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh