VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Akár több százezer forintot is spórolhatnak a családok a lakossági energiahatékonysági pályázatokkal

A kormány célja, hogy a családok rezsikiadásai tovább csökkenjenek. A kormány támogatásával most ki lehet cserélni az elavult kazánokat, hűtőket, fagyasztókat, nyílászárókat – hívta fel a figyelmet kormányszóvivő. Összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a lakossági energiahatékonysági pályázatokat a kormány. A hűtő- és fagyasztócserére a nagycsaládosok és a nyugdíjasok, a kazán- és nyílászárócserére pedig az az ingatlantulajdonos pályázhat, aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen a támogatással érintett, legfeljebb 4 lakásos ingatlanban lakik.

Kurucz Éva kiemelte, hogy a pályázók több tízezer, de akár több százezer forintot is kaphatnak támogatásként. A felhívások már elérhetőek a kazán- és a hűtő-, illetve fagyasztócsere esetében, a nyílászárócsere-pályázat szeptember 29-én jelenik meg. A pályázati felhívások megjelenése után 30 nap múlva lehet pályázni, részletes információkat a kormány.hu vagy emi.hu oldalon lehet találni.

Érdemes minél előbb benyújtani a pályázatokat – hívta fel rá a figyelmet a szóvivő -, mert várhatóan nagy lesz az érdeklődés, és a pályázatokat a beérkezés sorrendjében bírálják el!

(kormany.hu)

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh