VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Biztonságban otthon és az iskolában

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a 2012/13-as tanévben is számos programmal szeretné támogatnia a térségben élő diákok, szülők és pedagógusok biztonságos mindennapjait óvodás kortól egészen az egyetemig. Továbbra is várjuk az óvodák jelentkezését az országos Ovi-zsaru programra, mely a nagycsoportosok biztonságra nevelő programja. A két kézbáb, Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi már 31 megyei intézményben tevékenykedik eredményesen.

Az általános iskolások számára a DADA program mellett folytatódik a TiniKék prevenciós előadássorozat. A középiskolásoknak pedig, a Lépésről-lépesre együtt a biztonságért nemzetközi szinten is ismert és elismert prevenciós kiállítást ajánljuk. A bemutatót a hozzá kapcsolódó komplex bűn- és baleset-megelőzési projektekkel együtt eddig már több mint százezren látták.

A Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve az első félévben két bűnmegelőzési témájú kurzust indítunk. Szeptember 12-től Drogprevenció témában huszonnégy órában tizenkét alkalommal vehetnek részt előadásokon a Juhász Gyula Pedagógusképző kar hallgatói. Szeptember 13-tól, pedig a SZTE BTK hallgatói kapcsolódhatnak be a 20 órás, 10 alkalmas „Fiatalok biztonsága – jövőnk záloga" bűnmegelőzési műhelymunkába.

Akik szeretnék jobban megismerni a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának tevékenységét, azoknak figyelmébe ajánljuk a www.bulisbiztonsag.hu prevenciós honlapot, amely kicsiktől a nagyokig, diáktól a pedagógusig mindenki számára könnyen hasznosítható szakmai háttéranyagot, letölthető kiadványokat, komplex prevenciós ismeretet kínál.


M. Toronykőy Márta r. őrnagy CSMRFK BMO vezetője

domatv1

ertéktár

infoisvalue

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh