VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Megjelentek az EKÁER részletszabályai

Megjelent a Magyar Közlönyben az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer működéséről szóló miniszteri rendelet, amely a január elsején induló, Európában is egyedülálló árukövető rendszer részletszabályait tartalmazza. A kockázatos termékek körét meghatározó rendeletet szintén közzétették. A részletekről Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője adott tájékoztatást a kormany.hu-nak.

Bővebben...

Segítség az autósoknak – térképek a megyei matricákhoz

Jelentősen csökkennek az autósok úthasználati költségei 2015-től a megyei matricák bevezetésével. A matricák megyei területi érvényességéről szolgálnak hasznos információkkal a 2014. december 30-án közzétett térképek. Gyökeres újítást jelent a hazai gyorsforgalmi úthasználatban az autósok költségeit jelentősen csökkentő megyei matrica 2015. január elsejétől történő bevezetése. Az időalapú – heti, havi, éves – matricák mellett évi ötezer forintos áron elérhető területi alapú matrica nagyobb kényelmet – gyorsabb, biztonságosabb közlekedést – nyújt.

Bővebben...

Jövőre csak „aktív gazda” kaphat közvetlen támogatást

Felhívjuk a 2015. évben közvetlen támogatást igénylő mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy a Közös Agrárpolitika reformjának 2015-től életbe lépő új szabályozása értelmében hazánkban is bevezetjük az ún. „ aktív mezőgazdasági termelő” fogalmát. Az aktív mezőgazdasági  termelői státuszt az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a  közvetlen kifizetések támogatási feltételeként fogja vizsgálni, a feltételeket részletesen meghatározó tárcarendelet megjelenése 2015 elején várható. A kapcsolódó anyagban elérhető közlemény  a mezőgazdasági árbevétel  2015 januárjától kezdődő elkülönítésének szükségességére hívja fel a figyelmet,  KIZÁRÓLAG a közleményben részletesen meghatározott kritériumoknak ( pl: ún. negatív listás tevékenység folytatása) megfelelő mezőgazdasági termelők vonatkozásában.

(Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája)

Hatékonyabb lesz a polgári perrendtartás szabályozása

Az állampolgári bizalom megőrzésének érdekében hatékonyabban, gyorsabban működő igazságszolgáltatásra van szükség – hangsúlyozta Kurucz Éva kormányszóvivő, az igazságügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján. Trócsányi László elmondta: a polgári perrendtartás megújításának célja, hogy a perek gyorsan, időben fejeződjenek be. Az igazságszolgáltatás működésnek egyik fontos biztosítéka a belé vetett közbizalom mértéke, ezért a kormány célja, hogy hatékonyabbá tegye az igazságszolgáltatás rendszerét – hangsúlyozta Kurucz Éva kormányszóvivő.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2014. december

A képviselő-testület 2014. december 11-én tartotta az év utolsó ülését, és az alábbi fontosabb döntéseket hozták: a Domaszéki Hírmondó, DomaszékTV, önkormányzati weboldal hirdetési díjai és a Sárkányhegyi Közösségi Ház bérleti díjait nem módosították, az önkormányzati tulajdonú bérlakások lakbérét kisebb mértékben, 1,7 %-kal megemelték, elfogadásra került a 2015. évi önkormányzati munkaterv (a www.domaszek.hu honlapon olvasható), az önkormányzat 2015. évi költségvetésének átmeneti szabályairól szóló rendelettervezet.

Bővebben...

ÁRVERÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A mező és erdőgazdasági hasznosítású földek végrehajtási, felszámolási vagy önkormányzati adósságrendezési eljárás keretében árverés útján történő értékesítése. A Kormány 191/2014.(VII.31.) Korm. rendelete mely a címben szereplő feladatot szabályozza 2014. augusztus 1. napjával lépett hatályba. Az árverések kitűzése, az árverési hirdetmény közzététele, az árverés lefolytatása a megyei kormányhivatalok földművelésügyi igazgatóságainak feladatkörébe kerültek.

Bővebben...

Babakötvénnyel házalnak a Kincstár nevében

Az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélésekre tekintettel a Magyar Államkincstár ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy a Babakötvény forgalmazása csak és kizárólag a Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatain történik. Az értékesítés pontos helyszíneiről a Magyar Államkincstár honlapja nyújt tájékoztatást. (www.allamkincstar.gov.hu).

Mivel a Magyar Államkincstár ezen tevékenysége során sem alkalmaz ügynököket, ezért amennyiben a jövőben Önt is felkeresi a Magyar Államkincstár nevében ügynök, kérjük haladéktalanul értesítse a megye szerinti kincstári Igazgatóságot.

Magyar Államkincstár

Az online árukövetési rendszerről tartottak fórumot a gazdáknak

A január elsején bevezetett elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerről (EKÁER) rendezett fórumot kedden a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Alsónémediben. Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta: január a bevezetés időszaka, amely a „segítő ellenőrzés” ideje, és megjegyezte, hogy számos, a jogalkotók számára is tanulságos kérdés vetődött fel.

Bővebben...

Elkészült az agrárszakképzések weblapja

A pályaválasztás előtt állók döntésének segítése érdekében elkészült az Agrár-szakképző Iskolák Hálózatát bemutató www.agrarszakkepzesek.hu című weblap. A középiskolai jelentkezések határidejének közeledtével indul az új honlap, amelyen a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő, 59 intézményegységről tájékozódhatnak a diákok. Az érdeklődő a honlap keresőjének segítségével könnyedén és célzottan szerezhet információt az iskolákról megyénkét, képzési területenként, valamint az egyes szakmákról bővebb ismertető is elérhető. Az agrárgazdaság további megerősítéséhez elengedhetetlen, hogy a hozzá kapcsolódó szakképzés megújuljon, és egyre hatékonyabban tudja segíteni az ágazat fejlődését, így biztosítva az itt tanuló diákoknak nem csak az állandó megélhetést kínáló munkát, de a tartós sikerek elérését is.

(FM Sajtóiroda)

A tisztességes gazdálkodók védelmében

A tisztességes gazdálkodók védelmében indult el a közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁER), melynek fő célja a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése, az áruforgalom át-láthatósága, a gyakran emberi egészséget veszélyeztető élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések kizárása és az áfa csalásokra szakosodott bűnözői körök visszaszorításával a feketegazdaság elleni küzdelem. A rendszer célja tehát nem a gazdák terheinek növelése, hanem érdekeik védelme a tisztességtelen piaci szereplőkkel szemben, akik alacsony minőségű, és az áfa csalás miatt olcsó, átcsomagolt im-porttermékeikkel rendszeresen tönkreteszik a magyar termékek piacát.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2014. november

A képviselő-testület 2014. november 27-én tartotta soros ülését. Az alábbi fontosabb döntéseket hozták: felülvizsgálták a helyi adórendeleteket, mely alapján nem kívánnak új adókat bevezetni és a meglévő adók emelését sem támogatták. Elfogadták a 2015. évi belső ellenőrzési tervet, mely alapján a belső ellenőr felülvizsgálja a 2014. évi pénzkezelést, vagyonnal kapcsolatos
nyilvántartásokat, a 2014. évi beszámolót és a gépjárműhasználat rendjét.

Bővebben...

Változik a Kormányablakok nyitva tartási rendje

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Kormányablakainak nyitvatartási ideje 2014. december 1-től megváltozik.

Az eddigi tapasztalatok, valamint a helyi sajátosságok figyelembevételével változik a Csongrád Megyei Kormányhivatal illetékességi területén működő kormányablakok ügyfélfogadási ideje. A hétfői és csütörtöki napok nyitva tartása országosan egységes.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

infoisvalue

kozlony allamkincstar logo njt  

magyarorszag hu

csmkh