VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Egészségnap Domaszéken

Utolsó frissítés: 2016. január 07. csütörtök, 09:13

 

2015. október 10-én a Domaszéki Sportcsarnokban Egészségnapot tartottunk a helyi önkormányzat szervezésében két TÁMOP program finanszírozásában. A rendezvény megszervezésében, lebonyolításában helyi szakemberek is segítségünkre voltak. A rendezvényt a Domaszéki Művészeti Iskola mazsorett csoportja nyitotta, majd a Vöröskereszt egy elsősegélynyújtó bemutatót tartott az érdeklődők számára, a rendezvény ideje alatt folyamatosan kézműves foglalkozás volt a gyermekek részére.

egészségnap1

Majd ezt követően a rajzverseny eredményhirdetése következett és egy interaktív beszélgetés a résztvevőkkel az egészséges életmódról. A program ideje alatt folyamatosan különböző standoknál szerezhettek hasznos információkat az egészséges életmóddal, az egészséges táplálkozással kapcsolatosan, volt ahol testzsírt mértek, vércukorszintet, vérnyomást mértek, 100%-os gyümölcsleveket lehetett kóstolni, különböző teákkal, fűszerekkel lehetett megismerkedni, melyek jótékony hatással vannak az egészségünkre. A rendezvényen, a standoknál a főbb témák voltak: allergiát, keresztallergiát kiváltó élelmiszerek, kalóriaszámítás alapjai, egészséges alapanyagok, folyadékfogyasztás, vitaminok, egészséges ételek készítése különböző életkorúak részére, speciális élethelyzetek energiaszükséglete, kóstolás, konyhatechnológia, gyógy- és fűszernövények, ismeretek a biokertészkedésről, bioalapanyagok előállítása, kézműveskedés és rajzverseny. A kézműves foglalkozáson közel 80 gyermek vett részt, akinek kedve volt hozzá és még egy kis rövid keresztrejtvényt is kitöltött azt ajándékkal is megjutalmaztuk. A közel egész napos program az egészséges életmód kialakítása érdekében zajlott. Az egészséges alapanyagok megtermelésétől az ezekből készülő ételek elkészítésének módozatáig tudta a programon résztvevő ismereteit bővíteni. Az étkezés témakörben elsődleges cél felkelteni nem csak a fiatalok, hanem az érintett település egész lakosságának figyelmét a helyes táplálkozás fontosságára, és arra, hogy a tudatos táplálkozás hozzájárul az egészséges, boldog, hosszú élethez. A szervezők fontosnak tartották, hogy a résztvevők megismerkedjenek a helytelen táplálkozás okozta következményekkel is, mint például az elhízás és a cukorbetegség. A program egy biciklitúrával záródott ahova sok bátor jelentkező el is jött, a vasútmúzeumot látogatták meg, majd visszaérkezésükkor friss gyümölccsel és ásványvízzel várták őket a rendezők. Köszönjük mindenkinek a részvételt, és a támogatóknak a felajánlásokat!

← vissza

 

 

spacer module

 Mindenkit köszönt Domaszék!

Tisztelt Látogató!

polgrmester

Településünk a megyeszékhelytől, Szegedtől mindössze 12 km-re fekszik. Az újonnan átadott M5-ös autópálya-szakaszról közvetlen lehajtóval rendelkezik. A legfiatalabb a környező falvak között (1952-ben önállósult), s egyben a legdinamikusabban fejlődő is.

 Bővebben

 

domatv V4 yellow 1

konyvtar online 

 


5 White logo on black 106x75 

 

domatv1  domatv youtube 

Hírlevél feliratkozás