VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Domaszéki Falunap - 2015

Utolsó frissítés: 2016. január 06. szerda, 12:52

 

Ebben az évben, júliusban 16. alkalommal került megrendezésre a Domaszéki Falunap rendezvénysorozata. A három nap során lehetett találkozni traktorokkal, motorokkal, táncosokkal és fantasztikus előadókkal, valamint a sportcsarnokban három napon keresztül Mráz János festőművész kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A pénteki napot az immáron hagyománnyá vált traktorok bemutatója és felvonulása nyitotta meg, kicsit mindig tesznek hozzá a szervezők és a résztvevők is, hogy minél látványosabb legyen a program.

DSC 7019

Az idei évben kettő szembetűnő változást tapasztaltunk, az egyik, hogy Sóki Károly plébános úr is a résztvevők között jelent meg fűnyíró kistraktorjával, illetve a másik látványosság az a traktoros volt, aki egy utánfutón lévő motorost húzott maga után és a motoros folyamatosan próbálta leégetni a motor gumiját menet közben, ezzel nem kis látványos füst és hanghatást keltve a traktorok közt. Ezzel egybekötve megtörtént a Dózsa György utca és Bajai út kereszteződésénél megépített körforgalom átadása is. A színpadi produkciókat a Domaszéki Judo IESE nyitotta meg bemutatójával, majd egy helyi zenekar, a FRETO együttes zenés produkciója következett. A pénteki nap sztárvendége a Jó LaciBetyár volt,

DSC 7097

humoros, mulatós műsorával, majd az utcabál Várkonyi Tibivel folytatódott. Július 18-án, szombaton reggel lovaskocsis zenés ébresztőre virradtak a domaszékiek, elsősorban a délelőtti órákban kezdődő pörköltfőző versenyre hívogattak a szervezők. 10 órakor el is kezdődött a falunapi pörköltfőző verseny 18 csapat részvételével. Már a húsosztás közben is melegük volt a versenyzőknek, de az igazán tikkasztó hőség csak a bográcsok bemelegítése után kezdődött a sátorban. Mindez nem vette kedvét a csapatoknak, hiszen a helyszínen hideg sör, bor, üdítő állt rendelkezésre, illetve közben III. fokú hőségriadót rendeltek el, így a párakapu és hideg vízosztás is szinte kötelező volt. A homoki borok bemutatója a verseny idején volt megtekinthető. Külföldi vendégek is képviselték magukat az eseményen, Palást csapata - Szlovákiából, Pécska csapata - Romániából, Királyhalom csapata - Szerbiából. A 3 tagú zsűri, Csiszár István mesterszakács, Gachaly Béla rendőrségi főtanácsos és R. Tóth Gábor, a Délmagyarország napilap főszerkesztője döntése alapján az 1. helyet a Szatymazi Fakanál Klub képviseletében Rácz Laci bácsinak ítélte oda, 2. helyezett lett a Domaszéki Élhetőbb Faluért Közhasznú Egyesület pörköltje, 3. pedig Domaszék Községi Önkormányzat főztje.

DSC 7435

Különdíjat kapott a Domaszéki Polgárőrség, a Makó városát képviselő Marosparti csapat, illetve a Szlovák Palást csapata. Gratulálunk a helyezésekért, a részvételért és a melegben való kitartásért! Nem maradhatott el a helyi termelők zöldség-gyümölcs kiállítása sem, ezt szombaton a nagy sátorban lehetett megtekinteni. Köszönik a szervezők a felajánlásokat! További kiállítások színesítették az eseményeket, az iskolában Valentin József fafaragó és Jáger István technikai kiállítása volt megtekinthető. A domaszéki sütemények versenyében az 1. helyet Mikuskáné Icuka szerezte meg sárgabarack lekváros linzerével. A 2. helyezett Pulai Antalné hamis túrósa, a 3. helyezett Balázs Jenőné mákos kalácsa lett. Különdíjat kapott Fürtön Ferencné diós grillázs tortája. Gratulálunk! A lelkes véradóknak is volt lehetőségük segíteni embertársaikon, hiszen egész délután lehetett vért adni az iskolában, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Mint minden évben, most is jutalmaztuk a többszörös véradókat. A kilátogató gyermekeknek is próbáltunk minél színesebb programokat szervezni, mint például kézműves foglalkozások, arcfestés, és hogy a mozgás se maradjon el, ingyenes ugrálóvár várta a mozogni vágyókat. A teleház udvarán egész délután íjászbemutatóval találkozhattunk és íjászkodhattak is a bátor jelentkezők. A színpadi produkciókat a Fit Feeling Fitness Show bemutatója nyitotta meg, majd Kispéter Géza polgármester és Kakas Béla a Csongrád megyei Közgyűlés elnöke falunapi köszöntője után elismerő oklevelek, díjak átadása következett. Kispéter Géza polgármester 5 kitüntető címet adott át. „Egészségért” kitüntető címet kapott dr. Kovács Zsuzsanna, dr. Kozma Anna háziorvos, „Ifjúságért” kitüntető címet Ótottné Greguss Éva pedagógus és „Kiváló Domaszéki Sportoló” kitüntetést Gunics Endre és Köteles Mária sportolók kaptak. Az átadások után zenés műsorok következtek, a Domaszéki Népdalkör fellépése minden évben színesebbé teszi a produkciók sorát. A lufibohócok 2 napon át szórakoztatták a gyerekeket és a közönséget, szombat délután pedig egy előadást is láthattunk tőlük.

DSC 7804

Az este folyamán a táncé lett a főszerep, a művészeti iskolások, valamint társastánc és hastáncbemutatót is láthattunk.

DSC 7876

DSC 8099

A szombati nap fénypontja az este 9 órakor kezdődő Szandi koncert volt. Fergeteges előadást láthatott a közönség, aki nem jött el bánhatja, de így is a számítások szerint közel 1000 ember volt kíváncsi a műsorra.

DSC 8146

A hajnalig tartó utcabál hangulatáról a Jaffa Trió gondoskodott. A vasárnapi napot a falunapi szentmise nyitotta meg reggel 9 órakor. Majd délután kezdetét vette a motoros felvonulás Domaszék utcáin, amit egy fergeteges motoros streetfighter show követett.

DSC 8600

Az estét pedig a Gera fivérek zárta egy jó hangulatú utcabállal. Reméljük, hogy a három nap során minden kedves vendégünk megtalálta a kedvére tetsző programot, és jól érezte magát. Köszönjük Domaszék Község Önkormányzata nevében a támogatók nagyvonalú segítségét, adományaik nélkül a hétvége programjai nem jöhettek volna létre.

 

Szervezők

 

Támogatóink voltak: Maurer Gép Kft., Domaplaszt Kft., PILLÉR Takarékszövetkezet, Csongrád Megyei Településtisztasági Kft., Folyammérnöki Tanácsadó Kft., Halász Anita, Baranyás József, Zádori Károly, Újvári Mihály, Juhász László, Szűcs Géza, Rózsa Lajos, Száraz Ferdinánd, Oltványi János, Csiszár István mesterszakács, Rózsakert Vendéglő, Németh Magdolna, Engi Antal – Tűzvirág virágüzlet, Pintér Árpád, REWOX Hungária Kft., Bauszer Kft., Kristály Bt., Dobó Tamás, Illés György, Mikuska Pál, Rostásné Németh Katalin, Dr. Kozma Anna, Engi Gábor, Farkas Győző, Rutai József, Nyári Zoltán, Németh József, Kovács Gábor, Zombori Zoltán, Maróti Cukrászda, Domaszéki Benzinkút - Réci Bt., OTP Bank Nyrt., Temesvári Hús Kft., Kotogán Vilmos, Hevesi Imre, HUNOR COOP ABC.

 

← vissza

 

 

spacer module

 Mindenkit köszönt Domaszék!

Tisztelt Látogató!

polgrmester

Településünk a megyeszékhelytől, Szegedtől mindössze 12 km-re fekszik. Az újonnan átadott M5-ös autópálya-szakaszról közvetlen lehajtóval rendelkezik. A legfiatalabb a környező falvak között (1952-ben önállósult), s egyben a legdinamikusabban fejlődő is.

 Bővebben

 

domatv V4 yellow 1

konyvtar online 

 


5 White logo on black 106x75 

 

domatv1  domatv youtube 

Hírlevél feliratkozás