VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Domaszéki Búcsú – Népi játékok fesztiválja

Utolsó frissítés: 2016. január 07. csütörtök, 08:50

 

Népi játékok fesztiválja volt az idei búcsús forgatag fénypontja. A Domaszéki Élhetőbb Faluért Közhasznú Egyesület nyert a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület által kiírt pályázaton, amely ezt a programot lehetővé tette. A pályázat 175 ezer Ft önrészt igényelt.

DSC 9125

A Domaszéki Sportcsarnok mögötti kiserdőbe fából készült, népi hagyományokon alapuló játékokat próbálhattak ki kicsik és nagyok. A gyerekek igazi próbatételként élhették meg ezt a napot, hiszen a feladatokat sorban, minden játékot kipróbálva teljesíthették a pályát, melynek végén fából készült érmet kaptak a szervezőktől.

DSC 9228

A kisebb gyermekek szívesen ültek a kézzel hajtott kosárforgóba, a nagyobbak pedig kipróbálhatták magukat az íjászat mellett még számos más játékban. 38 nagyobb, és több mint 50 asztali, ügyességi, logikai és furfangos feladványos népi játékkal készültek a szervezők. A gyerekek és felnőttek önfeledt szórakozását sok ember közös munkája biztosította, melyért ezúton is  köszönetet mondunk.
Forrás: Domaszék Tv


← vissza

 

 

spacer module

 Mindenkit köszönt Domaszék!

Tisztelt Látogató!

polgrmester

Településünk a megyeszékhelytől, Szegedtől mindössze 12 km-re fekszik. Az újonnan átadott M5-ös autópálya-szakaszról közvetlen lehajtóval rendelkezik. A legfiatalabb a környező falvak között (1952-ben önállósult), s egyben a legdinamikusabban fejlődő is.

 Bővebben

 

domatv V4 yellow 1

konyvtar online 

 


5 White logo on black 106x75 

 

domatv1  domatv youtube 

Hírlevél feliratkozás