VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Domaszéki Böllérnap - 2015

Utolsó frissítés: 2016. január 07. csütörtök, 09:42

 

Ebben az évben is megrendezésre került a sokak által kedvelt domaszéki Böllérnap. Esős szombati napra ébredtek a község lakói, de annál nagyobb lelkesedéssel indultak a kora reggeli mulatságnak. A reggeli rendezvényt Kispéter Géza polgármester, valamint Sóki Károly plébános úr köszöntőjével nyitották meg. A programok sorát a böllércsapatok kezdték, különböző vágási technikákat mutattak be.

DSC 2350

A közönséget a csapatoknak minden évben sikerül elkápráztatni, mivel sokunknak sajnos nincs is rá mód otthoni vágásra, ezért a disznóvágások hangulatát ilyen rendezvények alkalmával tudjuk átélni.

DSC 2335

A böllérnapon 3 böllércsapat és 11 pecsenyesütő csapat vett részt. A testvértelepüléseink közül Királyhalom és Lövéte csapata látogatott el hozzánk, valamint partnertelepüléseink közül Palást, Pécska és Ludas csapata tisztelt meg minket jelenlétével. A pecsenyesütő csapatok finomabbnál finomabb ételeket készítettek.

DSC 2375

A pecsenyesütő csapatokat, illetve a böllérek csapatait a zsűri egyformán jutalmazta, mindenki első helyezett lett különböző kategóriákban. A zsűri tagjai voltak: B. Nagy László országgyűlési képviselő, Csiszár István mesterszakács, Gachályi Béla rendőr alezredes a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője, valamint R. Tóth Gábor újságíró. A résztvevők reggelijét Alb János, Babarczi István és segítőik készítették, ami hagyományos disznótoros szokások szerint, sült hagymás vér, máj és sült húsok voltak.

DSC 2437

A reggeli mellé forralt bort, forró teát, pálinkát, és különböző gyümölcsleveket lehetett kóstolni, valamint Palást településről érkezett vendégek különleges sajtokat kínáltak az ínyenceknek. Köszönjük a tisztelt lakosságnak a részvételt, valamint a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek a segítséget. Száraz Ferdinánd hentesmestertől kapott hurka, kolbász csomagot a családsegítő és tanyagondnoki szolgálat kijutatta azon ellátottaknak, akik nem tudtak részt venni a rendezvényen. Külön köszönjük Száraz Ferdinánd felajánlását! Támogatóink voltak: Csiszár István mesterszakács, Rózsa Zsolt, Császár Illés, Volford Imre, Varga Ferenc (Varga Pékség), Gazdaszövetkezet, Pintér Árpád, HUNOR COOP, Kovács László, Németh Antal (Arany János u.), Oltványi János, Dobó Szilveszter és neje, Vass István, Apjok Sándor, Száraz Ferdinánd, Bönde István, Mikuska Pál, Szekeres Péterné, Cérna Pálné és Szűcs Imréné. Domaszéki Polgármesteri Hivatal munkatársai (Szervezők)

← vissza

 

 

spacer module

 Mindenkit köszönt Domaszék!

Tisztelt Látogató!

polgrmester

Településünk a megyeszékhelytől, Szegedtől mindössze 12 km-re fekszik. Az újonnan átadott M5-ös autópálya-szakaszról közvetlen lehajtóval rendelkezik. A legfiatalabb a környező falvak között (1952-ben önállósult), s egyben a legdinamikusabban fejlődő is.

 Bővebben

 

domatv V4 yellow 1

konyvtar online 

 


5 White logo on black 106x75 

 

domatv1  domatv youtube 

Hírlevél feliratkozás