legifoto2.jpg

 

Gyűjtést kezdeményez a MAGOSZ a kárpátaljai magyar családok javára a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, valamint a református és katolikus egyházakkal együttműködésben.

Kedves honfitársunk! Az idei tavasz válságos helyzetet hozott az ukrajnai, ezen belül a kárpátaljai gazdálkodóknak. A vetés évszakának beköszöntével a termőföld mintegy fele parlagon van, nincs pénz üzemanyagra, vetőmagra, műtrágyára, növényvédő szerekre.

Az ukrán fizetőeszköz elértéktelenedett, az elmúlt évben értékesített termények bevétele csak a töredékét fedezi az ez évi gazdálkodás indításához szükséges forrásoknak. A helyi gazdaszervezetek, egyházak és segélyszervezetek képviselőivel való széleskörű egyeztetés nyomán világossá vált: A termelés beindításához sürgős segítségre és összefogásra van szükség, hisz mindnyájan tudjuk: a ma elültetett magok a holnap bőségét hordozzák magukban! Szervezetünk élete során újra és újra bizonyossá vált, mekkora erő rejlik a gazdatársadalom összefogásában. A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a Református és Katolikus egyházakkal együttműködésben megszervezett segélyakción keresztül Ön is részese lehet az élet újraindításának és annak, hogy az ott élő emberek számára a gazdák megtermelhessék a holnapot jelentő élelmiszereket. A segélyek elosztása a helyi gazdaszervezetek, egyházak és segélyszervezetek közreműködésével történik. Nagylelkű és létfontosságú adományait a következő bankszámlaszámra várjuk:

 

10405004-00012345-00000003 (K&H bank, közlemény rovatban: gazdasegély)


MAGOSZ elnökség