legifoto2.jpg

 

 ÖNKORMÁNYZATI Közlemények koronavírussal kapcsolatban 

 

 Tájékoztatás a hivatali személyes ügyintézés feltételeiről, és a Domaszéki Sportcsarnok megnyitásáról.

 Domaszéken újra lesznek szentmisék! - 2020.05.11.

 Domaszéki Fogorvosi Rendelő közleménye a megváltozott ellátási renddel kapcsolatban.  -  2020.05.08. 

 A Mórahalmi Hulladékudvar tájékoztatója a domaszéki lakosság számára. - 2020.05.06. 

 Tájékoztatás a Domaszéki Kincskereő Óvoda és a domaszéki bölcsőde további működéséről! - 2020.04.28. 

 Megkezdődött Domaszéken a közterületek fertőtlenítése - 2020.04.02. 

 TÁJÉKOZTATÁS A DOMASZÉKI BUSZJÁRATOKKAL KAPCSOLATOS VÁLTOZÁSOKRÓL! - 2020.03.31. 

 A HOLNAPI NAPTÓL, KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS LÉP ÉLETBE AZ ORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN! ❗️❗️  -  2020.03.27. 

 A Domaszéki Fogorvosi Rendelő tájékoztatója - 2020.03.24. 

 A domaszéki háziorvosok FONTOS tájékoztatója! - 2020.03.23. 

 TEMPLOMI MISEREND - 2020.03.20. 

 Tájékoztatás a domaszéki óvoda és bölcsőde további működéséről! - 2020.03.19. 

 Domaszék Nagyközségi Önkorányzat  FELHÍVÁSA IDŐSEK MEGSEGÍTÉSÉRE  - 2020.03.18. 

 Miért maradj otthon? -  2020.03.17. 

 Tájékoztatás hulladékudvar nyitvatartásával kapcsolatban - 2020.03.17. 

 Segítségre szoruló idős bejelentése  - 2020.03.17. 

 Könyvtár határozatlan ideig zárva tart! - 2020.03.17. 

 Tájékoztatás házasságkötésekkel kapcsolatban - 2020.03.16. 

 ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATBAN - 2020.03.15. 

 2020. március 16. napjától visszavonásig az iskola épülete bezár. - 2020.03.14. 

 

Domaszék Nagyközség Önkormányzata a koronavírus terjedésének visszaszorítása érdekében, megkezdte a közterületeinek vegyszeres fertőtlenítését SteriClean Industry szerrel. Heti több alkalommal, hajnal 5 és 6 óra között a posta, boltok, orvosi rendelők, gyógyszertár, önkormányzati intézmények előtti közterületeken, illetve a buszmegállókban végzünk kezeléseket. A kijuttatott anyag emberi, állati szervezetre nem ártalmas, allergiás reakciót nem okoz, hatását a felületeken fejti ki. A termék a következő előnyöket nyújtja:
• széles hatásspektrum
• azonnali eredmény szermaradvány nélkül
• nem toxikus, biztonságos felhasználás
• élelmezési és munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap
A SteriClean Industry - antimikrobiális spektruma alapján - virucid hatását, 30 perces behatási idő mellett éri el. Tökéletesen fertőtlenít minden felületet,

A kezelésektől függetlenül kérjük a lakosságot, hogy tartsák be a veszélyhelyzet idejére meghirdetett egészségügyi intézkedéséket.

Tisztelt Domaszékiek!

Sokan nem értik, hogy miért is kell egy intézményt bezárni.

Miért kell például az óvodát bezárni, ha ott nem is dolgozik idős személy?

Nos, igaz hogy a COVID-19 koronavírus az idősebb korosztályra veszélyesebb, de mivel nagyon gyorsan és könnyen fertőz a betegség, a lakosság nagy részét érinteni fogja, ahogy ezt a külföldi példákból látjuk is. A fertőzöttek száma exponenciálisan nő, ha nem teszünk az emberek egészségének védelmében óvó intézkedéseket. Nagyon nagy létszámú beteg esetén pedig az egészségügyi rendszer kapacitása miatt valószínűleg nem tud mindenki ugyanolyan szintű egészségügyi ellátásban részesülni.

Az Országos Mentőszolgálat, mint a sürgősségi betegellátó-szervezet csúcsa ezért kér többek között mindenkit, hogy maradjon otthon.

Tehát a cél, hogy a járványügyi intézkedések betartása által csökkentsük az egy időben betegek létszámát. Ez ma az egyik legfontosabb cél.

Az alábbi ábra ezt mutatja be.

 

Kép forrása: index

 

Tehát egy intézmény bezárása nem csak az ott dolgozók érdekében történik, hanem mindenki érdekében, aki az intézményben megfordul, továbbá azok családtagjaira, barátaira való tekintettel is. Ez a közvetett veszélyeztetetti létszám jóval magasabb, mint az adott intézményben szolgálatot teljesítő dolgozók száma.

A következő napokban szorítsuk le a tömegközlekedést, ne most intézzük azon ügyeinket, amiket hónapok óta halogatunk, ne menjünk felesleges bevásárló körútra.

Maradjunk otthon, védjük magunkat, családunkat, és közösségünket.

Domaszék, 2020. március 17.

 

Bízva a korlátozó intézkedések és egészségügyi javaslatok betartásában és az Önök segítségével a mihamarabbi veszélyhelyzet elhárulásában,

üdvözlettel,

 

dr. Pálfi Tímea                             Sziráki Krisztián

jegyző                                        polgármester

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosokat, hogy a hulladékudvar 2020. március 16. napjától határozatlan ideig zárva tart.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a tanyasi lakosok kommunális hulladékának elhelyezése minden szerdán 8:00-16:20 között lehetséges.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az egyéb szolgáltatások (építési-bontási hulladék, zöldhulladék, lomhulladék, üveg, papír, stb.) nem vehetők igénybe a hulladékudvarban.

Fenteiktől függetlenül a házhoz menő lomtalanítás lehetősége a hulladékszállítási díjat fizető lakosoknak elérhető, azonban a veszélyhelyzetre való tekintettel előfordulhat, hogy a szolgáltató kapacitáshiány miatt nem tud azonnal reagálni ezen lakossági kérelmekre.

Kérjük türelmüket a helyzet megoldódásáig.

 

Domaszék,2020. március 17.

 

dr. Pálfi Tímea                     Sziráki Krisztián

jegyző                                polgármester

Tisztelt Domaszékiek!

A koronavírus járványra tekintettel jelenleg a legfontosabb az időskorúak védelme, támogatása.


Mivel az állampolgárok egészségének védelme érdekében a személyes ügyintézést minimalizálni szükséges, a 70 év feletti veszélyeztetett korosztályból ténylegesen segítségre szorulók gyors, és biztonságos felmérése érdekében olyan elektronikus űrlapot tettünk közzé, amelyen az érintetteken kívül akár családtagok, ismerősök, akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha egy idős embernek segítségre van szüksége.


A "Segítségre szoruló idős bejelentése" űrlap elektronikusan elérhető az e-önkormányzat portál oldalon, az önkormányzat honlapján, illetve papír alapon kihelyezésre kerül a patikában, illetve az önkormányzat előtti hirdetőtáblán.

Az űrlap beküldhető elektronikusan a portálon, vagy e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Papír alapon kérjük az Önkormányzat postaládájába dobja az űrlapot.

A megadott telefonszámon felvesszük a kapcsolatot a rászorulóval és a lehetőségekhez képest próbálunk mindent megtenni a segítésük érdekében.

Domaszék, 2020. március 17.

 

dr. Pálfi Tímea                            Sziráki Krisztián

jegyző                                       polgármester

Tisztelt Domaszékiek!

Mint az bizonyára mindannyian tudják, Miniszterelnök úr a tegnapi napon bejelentette, hogy 2020. március 16. napjától visszavonásig az iskola épülete bezár, az oktatás digitális formában történik.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy ez nem iskolaszünetet jelent!!!

Kérjük, ezt tudatosítsák gyermekeikben is!

Ez azt jelenti, hogy gondoskodni kell arról, hogy a gyermekek otthon maradjanak, ne verődjenek csoportba, ne csoportosan vegyenek részt a digitális oktatásban, illetve ne a közterületen tartózkodjanak iskolaidőben.

A digitális oktatáshoz szükséges informatikai eszközök rendelkezésre állásának összesítését a pedagógusok már elkezdték. Az oktatás módszertanának kidolgozása a helyi igényeknek megfelelően, folyamatban van. Az oktatás iskolai eszközrendszere és a megfelelő internetes hozzáférés rendelkezésre áll.

Azon iskolás gyermekek számára, akik az iskolai kereteken kívül nem tudnak más lehetőséget igénybe venni, a megszokott módon, de elvitelre biztosítható az étkezés.

Azon családok számára, ahol nem áll rendelkezésre informatikai eszköz és internet hozzáférés, Önkormányzatunk igyekszik lehetőséget biztosítani a speciális oktatási forma eléréséhez.

Az óvoda és a bölcsőde intézményvezetője holnap, azaz vasárnap délig várja az érintett szülőktől a visszajelzést arra vonatkozóan, hogy ebben a speciális helyzetben a gyermekfelügyeletet -tekintettel a nagyszülők veszélyeztetett helyzetére, az ők igénybevételük nélkül- meg tudják-e oldani.

Az óvoda és bölcsőde, bezárásról a felmérés függvényében vasárnap döntünk.

A Sportcsarnok és a Sárkány Közösségi Ház bizonytalan időre bezárásra kerül. Kérjük a már lefoglalt időpontokkal kapcsolatban keresse az Önkormányzatot.

A polgármesteri hivatalban kedden reggel 8:00 órától a személyes ügyfélfogadás szünetel, hatósági ügyeiket elektronikus módon, illetve telefonon kezdeményezhetik.

 

Az Önkormányzat elérhetőségei:

 

központi telefon:

62/284-011

központi e-mail cím:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

igazgatási csoport

62/284-011/113

költségvetési,

62/284-011/116

szervezési, jogi csoport

62/284-011/118

jegyző

62/284-011/121

műszaki ügyintéző

62/284-011/115

adóügyi csoport

62/284-011/111

 

Domaszék település területén jelenleg nincs tudomásunk sem veszélyeztetett, sem kimutatott koronavírussal fertőzött személyről, illetve hatósági karantén alá sem helyeztek senkit.

A fentiekben leírt intézkedéseket Önkormányzatunk a megelőzés érdekében hozta meg.

Kérjük a lakosok megértését és együttműködését, magunk, családjaink és közösségünk megóvása érdekében.

Önkormányzatunk minden munkatársa azon dolgozik, hogy ezt a nehéz időszakot a település, a lehetőségekhez képest a legkisebb kényelmetlenségekkel tudja átvészelni.

Domaszék, 2020.03.14.

 

Sziráki Krisztián

polgármester

Domaszék Nagyközségi Önkormányzat

Tisztelt Domaszékiek!

Ez úton tájékoztatom Önöket, hogy az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló (III.)Kormány 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 7. § (1) e.) pontja értelmében a mai naptól a Könyvtár határozatlan ideig zárva tart.

Domaszék, 2020.03.17.

 

dr. Pálfi Tímea             Sziráki Krisztián

jegyző                            polgármester

 

Társulások

1.) Szegedi Többcélú Kistérségi Társulás

3.) Homokháti Önkormányzatok Kistérségfejlesztési Társulása

4.) Dél-alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás

5.) Homokhát Eurointegráció Nonprofit Közhasznú Kft.

6.) Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesülete

7.) Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás

8.) Domaszék-Röszke Szennyvíztisztító Fejlesztési Társulás