kozter.jpg

Tisztelt Domaszékiek!

Mint az bizonyára mindannyian tudják, Miniszterelnök úr a tegnapi napon bejelentette, hogy 2020. március 16. napjától visszavonásig az iskola épülete bezár, az oktatás digitális formában történik.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy ez nem iskolaszünetet jelent!!!

Kérjük, ezt tudatosítsák gyermekeikben is!

Ez azt jelenti, hogy gondoskodni kell arról, hogy a gyermekek otthon maradjanak, ne verődjenek csoportba, ne csoportosan vegyenek részt a digitális oktatásban, illetve ne a közterületen tartózkodjanak iskolaidőben.

A digitális oktatáshoz szükséges informatikai eszközök rendelkezésre állásának összesítését a pedagógusok már elkezdték. Az oktatás módszertanának kidolgozása a helyi igényeknek megfelelően, folyamatban van. Az oktatás iskolai eszközrendszere és a megfelelő internetes hozzáférés rendelkezésre áll.

Azon iskolás gyermekek számára, akik az iskolai kereteken kívül nem tudnak más lehetőséget igénybe venni, a megszokott módon, de elvitelre biztosítható az étkezés.

Azon családok számára, ahol nem áll rendelkezésre informatikai eszköz és internet hozzáférés, Önkormányzatunk igyekszik lehetőséget biztosítani a speciális oktatási forma eléréséhez.

Az óvoda és a bölcsőde intézményvezetője holnap, azaz vasárnap délig várja az érintett szülőktől a visszajelzést arra vonatkozóan, hogy ebben a speciális helyzetben a gyermekfelügyeletet -tekintettel a nagyszülők veszélyeztetett helyzetére, az ők igénybevételük nélkül- meg tudják-e oldani.

Az óvoda és bölcsőde, bezárásról a felmérés függvényében vasárnap döntünk.

A Sportcsarnok és a Sárkány Közösségi Ház bizonytalan időre bezárásra kerül. Kérjük a már lefoglalt időpontokkal kapcsolatban keresse az Önkormányzatot.

A polgármesteri hivatalban kedden reggel 8:00 órától a személyes ügyfélfogadás szünetel, hatósági ügyeiket elektronikus módon, illetve telefonon kezdeményezhetik.

 

Az Önkormányzat elérhetőségei:

 

központi telefon:

62/284-011

központi e-mail cím:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

igazgatási csoport

62/284-011/113

költségvetési,

62/284-011/116

szervezési, jogi csoport

62/284-011/118

jegyző

62/284-011/121

műszaki ügyintéző

62/284-011/115

adóügyi csoport

62/284-011/111

 

Domaszék település területén jelenleg nincs tudomásunk sem veszélyeztetett, sem kimutatott koronavírussal fertőzött személyről, illetve hatósági karantén alá sem helyeztek senkit.

A fentiekben leírt intézkedéseket Önkormányzatunk a megelőzés érdekében hozta meg.

Kérjük a lakosok megértését és együttműködését, magunk, családjaink és közösségünk megóvása érdekében.

Önkormányzatunk minden munkatársa azon dolgozik, hogy ezt a nehéz időszakot a település, a lehetőségekhez képest a legkisebb kényelmetlenségekkel tudja átvészelni.

Domaszék, 2020.03.14.

 

Sziráki Krisztián

polgármester

Domaszék Nagyközségi Önkormányzat