Befejeződött a WiFi4EU pályázat keretében létesített vezeték nélküli internet elérési pontok beüzemelése Domaszéken. A Wifi pontok száma ezzel 5-ről 15-re nőtt a településen, amelyek egy része a zártkertekben, a többi pedig a belterületen található. A projekt keretében térfigyelő kamerák kiépítése is megtörtént. A helyi játszóterek is lefedésre kerültek, melyet az ott tartózkodó szülők figyelmébe ajánlunk, a további fedett területeket a fenti térkép mutatja. A hálózat használatához a wifi pontok hatósugarában tartózkodva a WiFi4EU hozzáférési pontot kell keresni és kiválasztani, majd az általános szerződési feltételek elfogadását követően jön létre a kapcsolat. A kapcsolódáshoz nem kell jelszó, a készülék automatikusan fog kapcsolódni a hálózathoz, miután elfogadtuk a felhasználási feltételeket.

wifi4eu pontok domaszék

Kérjük, olvassák el ezeket figyelmesen, különösen az adatvédelemre vonatkozó pontot, amelyeket szem előtt tartva javasolt használni ezt a hálózatot. Különlegessége a helyi hálózatnak, hogy elegendő naponta egyszer az egyik hozzáférési ponton elmenteni a készülékünkbe a hálózathoz való kapcsolódást, legközelebb az összes, településünkön lévő WiFi4EU ponthoz automatikusan kapcsolódni fog eszközünk, így aznap többet nem kell a kereséssel bajlódni. A wifi pontok már üzemelnek, azonban jelenleg a tesztüzem időszakában vagyunk, így kisebb-nagyobb kapcsolatmegszakítások előfordulhatnak a hálózatban! A hálózat viszonylag csekély  adatforgalmú felhasználásra lett optimalizálva, hogy sürgős és fontos ügyekben internetelérést biztosítson a lakosságnak. A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte Európában ingyenes wifi-hozzáférést biztosítson a polgárok számára nyilvános helyeken, többek között parkokban, tereken, közösségi területeken, középületekben,
könyvtárakban, egészségügyi központokban. A WiFi4EU kezdeményezés keretében településünk 15.000 euró értékben nyert pályázatot.
Forrás: DOMASZÉKI HírTér