legifoto.jpg

A képviselő-testület 2015. december 11-én tartotta az előző év utolsó soros ülését. Az alábbi fontosabb döntések születtek:

- A képviselő-testület elviekben támogatta a Domaszéki JUDO ISE kérelmét, hogy egy esetleges sikeres pályázat esetében a futballpálya öltözője mellett lévő ingatlanon egy judotermet és gépjárműparkolót létesítsen, valamint a meglévő öltöző felújításával részt vegyen a sporttelep fejlesztésében. A testület felvállalta a beruházás eredményeként létrejövő épületek működtetését.

- Felülvizsgálták a lakások bérbeadásáról szóló helyi rendeletet, 2016. január 1-től nem módosította a testület az önkormányzati tulajdonú bérlakások bérleti díját.

- Az egyéb szolgáltatási díjakat is felülvizsgálták és nem módosították a Domaszéki Hírmondó, az önkormányzati weboldal és DomaszékTV hirdetési- és a Sárkányhegyi Közösségi Ház bérleti díját.

- Jóváhagyták az általános iskola igazgatójának a kérelmét, melyben 38 fő 7. osztályos tanuló erdélyi kirándulását támogatták összesen 190.000 Ft összeggel.

- A testület döntése alapján a kéményseprő-ipari közszolgáltatást a közszolgáltatói szerződés lejártáig, 2018. december 31-ig a továbbiakban is az önkormányzat által megbízott Szegedi Kéményseprőipari Kft. által látja el, ezzel a szerződést hatályában fenntartja, a közszolgáltatást nem adja át 2016. július 1-től a Katasztrófavédelemnek.

- A testület elfogadta az önkormányzat 2016. évi költségvetésének átmeneti szabályairól szóló helyi rendeletét.

Összeállította: Papdiné Megyeri Csilla szerkesztő