domaeszek_kepeslap_2005.jpg

A „Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító program” elnevezésű projekt megvalósítása során kiépült a település bizonyos külterületi részein az ivóvízellátó hálózat. A beruházás lehetőséget nyújtott a külterületi lakossági ivóvíz bekötések megvalósításának támogatására is. Ezúton tájékoztatjuk, hogy településükön 2015. november 1. után megkezdhetőek az új külterületi hálózati szakaszokra a lakossági rácsatlakozások ügyintézése, amennyiben előzetes felmérések során jelezte a rácsatlakozási szándékát a helyi önkormányzatnál és pályázatból megvalósíthatóvá vált. A rácsatlakozáshoz alábbiakat kell tennie: Az előírt méretű és kialakítású vízmérőhely (vízmérőakna) és a vízmérő óra után a belső ún. házi vezeték saját költségen történő elkészítése, vagy elkészíttetése.

A vízmérőakna kialakítására vonatkozó előírások a korábban küldött Alföldvíz Zrt. és a Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Társulás közös szórólapján, illetve az Alföldvíz Zrt. külön tájékoztatóján megtalálhatóak (az azok szerinti méretek elfogadottak). A vízmérősítés elvégzéséhez az Alföldvíz Zrt. felé be kell jelenteni a vízmérőakna előírások szerinti elkészültét.
Az aknában lévő szerelvényezés (vízmérő és szerelvényei) beépítésének, illetve fogyasztási helye nyilvántartásba vételének írásban történő megrendelése az Alföldvíz Zrt.-től, valamint a mérősítés díjának befizetése és annak igazolása. A megrendelést követően a mérősítés díjának befizetés igazolásától, illetve a vízmérőakna
előírások szerinti elkészültének bejelentésétől számított kb. 1 hónapon belül az Alföldvíz Zrt. a vízmérősítést elvégzi. Fontos, hogy a vízmérősítést az Alföldvíz Zrt. csak abban az esetben tudja kivitelezni, ha legalább egy fogyasztási pont található az ingatlanon, mely lehet egy kerti kifolyó is, de az a vízmérő aknában nem lehet.
Alföldvíz Zrt. területi elérhetőségei:
                 Telefonos műszaki ügyfélszolgálat: 06 - 40/922-334 (4-es mellék)
                 Személyes ügyfélfogadás: keddi és csütörtöki napokon 800 - 1500 óra között a Szeged,
                 József Attila sgt. 115. szám félemelet alatti műszaki irodában, valamint hétfői és szerdai
                 napokon 800 - 1500 óra között a Mórahalom, Kölcsey utca 2. szám alatti műszaki irodában.
                 Készpénzes mérősítési díj rendezés csak a Szegedi központi irodában lehetséges.
További információ kérés esetén kérjük, keresse Matuszka Imola, Császár Ágota ügyintézőinket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 20 561 4771
Mórahalom, 2015. október 27.
Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító
Önkormányzati Társulás