legifoto.jpg

Kik is vagyunk?

Domaszéken a 14-24 év közötti fiatalok a települési önkormányzati választásokhoz hasonló eljárással saját önkormányzatot választhatnak. Az első ifjúsági képviselő-testület 1999 októberében alakult, 11 képviselővel, az ifjúsági polgármester vezetésével. A második 12 fős grémium 2003-ban kezdte meg munkáját.

A harmadik voksolásra 2007. októberében, a negyedik szavazásra 2011. márciusában került sor, a megalakult testület immáron 10 fős, mandátuma 3 évre szól. Az ifjúsági önkormányzat munkáját, szakmai tevékenységét ifjúsági referens segíti. Nagyon örülünk annak, hogy az eltelt évek során mind több fiatal csatlakozott, önkéntes segítőként járult hozzá az ifjúsági önkormányzat céljainak megvalósításához.

A 2014. évi ifjúsági önkormányzati választások elmaradtak, hiszen a kevés jelentkező miatt nem volt indokolt a szavazás megtartása. A polgármesteri posztra 1 fő jelentkezett, míg a 9 képviselői helyre 7 jelentkező volt. Az Ifjúsági Önkormányzat ezért, a 2014. október 2-án tartott szavazás során módosította a működési szabályzatát és 1 fő polgármesterrel és 7 fő képviselővel folytatják tovább a működésüket.


Mit csinálunk, mivel foglakozunk?

Célunk a falu ifjúságának összefogása, közösséggé szervezése, a fiatalok érdekeinek védelme és képviselete, községünk fejlődésének előmozdítása. Úgy gondoljuk, hogy a demokrácia "játékszabályainak" minél jobb megismerésére és megismertetésére így van leginkább módunk, hiszen e szervezet keretében a valóságban is alkalmunk nyílik a gyakorlásra.

Törekvéseinket a helyi civil szervezetekkel és a térség településeinek ifjúsági szervezeteivel együttműködve igyekszünk elérni. Változatos programokat szervezünk a település fiataljai számára. Emellett rendszeresen vállalunk önkéntes munkát a települési rendezvények szervezésekor, fellépésekkel is készülünk e jeles alkalmakra. A Böllérnapi versengés elmaradhatatlan indulójává vált csapatunk az elmúlt 8 év során.

 Kapcsolat

 Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat
6781 Domaszék, Köztársaság tér 1.
Tel.: 62/584-011

www.dionk.hu

 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 AZ IFJÚSÁGI ÖNKORMÁNYZAT TAGJAI

Ifjúsági polgármester:

Kéri Tamás

Kéri Tamás vagyok 21 éves, a Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Karának III. éves Gépészmérnök hallgatója. A Domaszéki Ifjúsági Önkormányzathoz 2011-ben csatlakoztam képviselőként, ez idő alatt rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, többek között számos rendezvény lebonyolításában, megszervezésében vettem részt.

Az elmúlt 3 évben több alkalommal az Ifjúsági Önkormányzat, saját működési költségeinek csökkentése érdekében vas és papírgyűjtést szervezett, és az így befolyt összegből számos általunk lebonyolított rendezvényt sikerült megvalósítanunk, mint például a Kihívásnapját, a Nyárnyitó nyárörömöt, táborokat, pályázatokat vagy éppen a már hagyománnyá vált Nyársirató családi napot.

Továbbá számos, más domaszéki civil szervezet munkáját segítettük, velük együttműködve színes programokat szerveztünk fiataloknak és időseknek egyaránt.

Ezeket, a már megszerzett tapasztalatokat szeretném kamatoztatni, mint Ifjúsági Polgármester. Célom, hogy minden domaszéki fiatallal megismertessem az Ifjúsági Önkormányzat előnyeit, valamint folyamatosan tovább adhassam a már meglévő tapasztalataimat, hogy a jövőben is zavartalanul és eredményesen működjön ez a szervezet.

Ifjúsági képviselők:

Asztalos Tamás

Sziasztok!

Asztalos Tamás vagyok, 22 éves. Születésem óta Domaszéken élek, az általános iskolát is itt végeztem. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem – Mérnöki karának vagyok végzős Gépészmérnök szakos hallgatója. Második alkalommal is indulok a Domaszéki Ifjúsági Önkormányzati választásokon, mert szeretném tovább folytatni a megkezdett munkát és még több programlehetőséget teremteni az itt élő fiatalok és baráti társaságaik részére. Továbbra is szerveznénk különböző bulikat a 15-25 éves korosztály számára, valamint szabadidős programokat, versenyeket és sport programokat.

Baranyai Zoltán

Sziasztok!

Baranyai Zoltán vagyok. Szegeden születtem 1993.03.31-én. Az általános iskolai tanulmányaimat a Domaszéki Általános Iskolában kezdtem és itt is fejeztem be. Tanulmányaimat A Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményében fejeztem be. Képviselőként segíteni szeretném az ifjúsági önkormányzat működését, a különböző programok, rendezvények, megszervezését, hogy jól érezhessétek magatokat a barátaitokkal.

Bodnár Dóra

Bodnár Dóra vagyok húsz éve már, hogy Domaszéken élek szüleimmel és testvéremmel. Harmadéves kommunikáció szakos hallgatóként végzem tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán. Lehetőséget nyertem PR szakirányon hallgatni, melynek segítségével számos szervezet működésébe, szervezésébe, vezetésébe nyerhettem betekintést. Mindemellett már két éve vagyok oszlopos tagja egy francia ruházati bolt, értékesítő csapatának, ahol folyamatos kapcsolatban vagyok emberekkel, a mindennapos érintkezés építő jelleggel hatott szervezési, kommunikációs és problémamegoldó készségeimre. Nem utolsó sorban kreativitásomra is szükségem van munkám során, hiszen minden héten újabb és újabb arculatos teendőkkel találkozunk, melyekkel önállóan kell megbirkóznunk. Szeretném az eddig megszerzett tapasztalataimat hasznossá tenni az Ifjúsági Önkormányzat munkájában való részvételemmel, illetve lakóhelyem közösségi életének tartalmasabbá formálásával. Elsődleges céljaim közt szerepel tovább folytatni és építeni az előző csapat már megkezdett lendületes munkáját, még több rendezvény megszervezésével, illetve karitatív jellegű gyűjtések felkarolásával.

Gyuris Zsolt

Kedves Domaszéki Fiatalok!

Gyuris Zsolt vagyok 21 éves. Születésem óta Domaszéken élek. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatója vagyok. Már 3 éve az Ifjúsági Önkormányzat aktív tagjaként veszem ki a részem a rendezvényeink szervezéséből. Az elmúlt 3 évben úgy gondolom sikerült rengeteg programot szerveznünk, amik hozzájárultak ahhoz, hogy sikerüljön egy egyre összetartóbb fiatal közösséget létrehoznunk, nem csak helyi, hanem akár térségi szinten. Remélem számíthatunk a támogatásotokra, és folytathatjuk a megkezdett munkát.

Kalmár Éva

Sziasztok!

Kalmár Éva vagyok, 19 éves. 2000 óta lakom Domaszéken, itt végeztem az általános iskolát is. A szegedi Tömörkény István Gimnáziumban érettségiztem, jelenleg pedig a Szegedi Tudományegyetem földrajz szakos hallgatója vagyok. Képviselőként szeretnék hozzájárulni az Ifjúsági Önkormányzat tevékenységéhez. Ötleteim között szerepel többek között a kulturális-és sportesemények valamint színes programok beiktatása a domaszéki fiatalok életébe, hogy ezzel gazdagítsuk az együtt szerzett élményeket és hozzuk létre az igazi összetartást a jobb jövő érdekében.

Kapás Alexandra

Kedves Domaszéki Fiatalok!

Kapás Alexandra vagyok, 21 éves. Születésemtől fogva Domaszéken élek. 3 éve vagyok az Ifjúsági Önkormányzat oszlopos tagja, de előtte is próbáltam őket segíteni szabadidőmben. Középiskolás éveim befejezése után részt vettem egy esküvő és rendezvényszervező tanfolyamon, aminek hála rálátásom van a kulturális események megvalósításában, lebonyolításában. Képviselővé válásunk óta igyekeztünk több programot szervezni a fiatalok számára, ami láthatóan nagy érdeklődésre tett szert. Továbbra is fontosnak tartom az ifjúság összefogását, sportnapok, egyéb rendezvények és bulik szervezésében. Ezúton szeretném a segítségeteket kérni, hogy ismét teljes jogú tagként folytathassam munkámat.

Kasza Szabolcs

Sziasztok!

Kasza Szabolcs vagyok, 21 éves. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem – Mérnöki karának vagyok harmad éves agrármérnök hallgatója. Az elmúlt 3 évben aktívan tevékenykedtem az Ifjúsági Önkormányzat tagjaként, segítettem az események szervezésében és lebonyolításában. Ez a pár év világossá tette, hogy a munkánkra igény van és szükség van az eddigiekhez hasonló bulizási, kikapcsolódási és sportolási lehetőségekre. Szeretném továbbra is képviselni az ifjúság érdekeit, folytatni a már megkezdett munkát.


 

 logo