legifoto.jpg

 

2014. május 6-án 18,00 órakor a Domaszéki Sportcsarnokban lakossági fórumot tartott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Strabag Általános Építő Kft. képviselői és személyem az 55. számú főút 11,5 tonnás burkolaterősítése érdekében. Elhangzott, hogy az 55. sz. főutat az 502. sz. Szeged (4+475 km szelvényétől) nyugati elkerülő úttól az épülő Mórahalom elkerülő út kezdetéig (18+202 km szelvényig) felújítják, a teljes burkolat átépül. Az új burkolat szélessége mindenhol eléri majd a 7,50 m szélességet, valamint mindkét oldalon 1,75 m széles nemesített padka épül.

A Maty-értől Domaszékig a hiányzó szakaszon megvalósul a biztonságos közlekedést szolgáló kerékpárút is. Az előkészítő munkálatok előreláthatóan 2014. májusában megindulnak, a kivitelezés tervezett befejezése 2015. június hónap. A domaszéki busz (körjárat) esetében a Bajai úti megálló áthelyezésre kerül a Szent Kereszt Templom elé. Az ásotthalmi és mórahalmi buszok esetében a továbbiakban is megmarad a bajai úti megálló.

Az építési munkálatok alatt félpályás útlezárások, jelzőlámpás, jelzőőrös forgalomirányítás lesz, előfordulhatnak hosszabb-rövidebb torlódások.

Kérjük szíves megértésüket, fokozott figyelmüket, türelmüket, hogy egy év múlva biztonságosan használhassuk a településen átvezető megújult 55-ös utat.

Kispéter Géza polgármester