legifoto.jpg

dozsa2Az Új Széchenyi Terv keretében Csongrád megyében folytatódnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett mellékutak felújításai. Domaszéken július 16-án a munkaterület átadásával megkezdődött a bekötőút 0,97 kilométeres szakaszának korszerűsítése, mely bruttó 86,23 millió forintos kivitelezési költséggel valósul meg.


Az Új Széchenyi Terv keretében Csongrád megyében 2012-ben 8,2 kilométernyi erősen leromlott állapotú mellékút felújítása valósult meg, emellett 13,8 kilométernyi szakaszon még tavaly elindultak a munkálatok és ezek idén nyáron már be is fejeződtek. 2013-ban országosan több mint 600 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása valósul meg év végéig, az európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.
A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium – Duna Aszfalt Kft. gondoskodik a szükséges helyeken pályaszerkezet cseréről, megerősíti a burkolatot, minimum 4 centiméter vastag aszfaltréteg megépítésével, kétoldali zúzottkő padkát alakít ki, elvégzi az útpálya víztelenítését és az árkok, átereszek tisztítását is.
Az építkezés ideje alatt forgalmi korlátozások, buszjárat elterelések lesznek, jelzőőrök, ideiglenes jelzőtáblák irányítják a forgalmat, kérjük a közlekedők együttműködését.


Pál József főépítés-vezető Duna Aszfalt Kft.
Kispéter Géza polgármester